26 • 08 • 2024

Mežsaimniecisko darbu konkursā iesniegts rekordaugsts piedāvājumu skaits

appo4003

Sekmīgi noslēgusies piedāvājumu iesniegšana AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ikgadējā konkursā meža atjaunošanas, kopšanas un aizsardzības darbiem 2025.–2027. gadā. Saņemts līdz šim rekordaugsts potenciālo pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu skaits – 271 piedāvājums no pretendentiem visos Latvijas reģionos.

Lai savlaicīgi noslēgtu iepirkuma līgumus visās iepirkuma daļās un darbus varētu uzsākt jau no 2025. gada 2. janvāra, šogad atklātais konkurss mežsaimniecisko pakalpojumu sniegšanai 2025.–2027.gadā tika izsludināts agrāk nekā ierasts.

Augstais konkursam iesniegto piedāvājumu skaits no pakalpojumu sniedzējiem sasniegts, pateicoties vienkāršotai piedāvājumu sagatavošanas un iesniegšanas sistēmai, kā arī mērķtiecīgai un rūpīgi plānotai informācijas kampaņai.

“Piedāvājuma iesniegšanas periodā potenciālie pretendenti par konkursu izrādīja lielu interesi. Astoņos LVM klientu apkalpošanas centos rīkojām ieinteresēto piegādātāju sanāksmes, kuras apmeklēja plašs dalībnieku loks. Prieks, ka dalībnieki tajās aktīvi līdzdarbojās, uzdodot sev un citiem pretendentiem interesējošus jautājumus gan par konkursa nolikumu, gan darbu izpildes prasībām.

Lielā pretendentu interese, kas rezultējās ar rekordlielu iesniegto piedāvājumu skaitu, liecina, ka cilvēkiem interesē darbs mežā, atlīdzība par paveikto darbu ir konkurētspējīga, kā arī LVM tiek novērtēts kā stabils un uzticams sadarbības partneris,” stāsta LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

Konkursa rezultātā noslēgto iepirkumu līgumu ietvaros trīs gados plānots veikt meža stādīšanu 16 925 ha apjomā, atjaunoto meža platību papildināšanu 2 545 ha apjomā, atjaunoto meža platību agrotehnisko kopšanu 57 635 ha apjomā, jaunaudžu kopšanu 53 790 ha apjomā, atjaunoto meža platību aizsardzību 31 025 ha apjomā un jaunaudžu stumbru aizsardzību 7 455 ha apjomā.

Lasīt vairāk: