23 • 07 • 2024

AS “Latvijas valsts meži” radītie IT risinājumi tiek izmantoti Zviedrijā

geo

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sekmīgi īstenojot apjomīgu informācijas tehnoloģiju projektu, šī gada pirmajā pusē LVM izstrādātā ģeotelpiskās informācijas tehnoloģiju platforma LVM GEO tika ieviesta Zviedrijas valsts nekustamo īpašumu pārvaldē – “Statens fastighetsverk” (SFV). Līdz ar šī projekta īstenošanu, LVM GEO risinājumi tagad ir pieejami ne tikai Baltijā, bet arī Zviedrijā.

Zviedrijā LVM GEO platforma ir adaptēta ar nosaukumu “SkogsGEO” jeb “Meža GEO”, un to savu ikdienas darbu veikšanai jau aktīvi izmanto SFV meža apsaimniekošanas departamenta darbinieki, pilnībā atsakoties no vairākiem iepriekš izmantotajiem risinājumiem. Šis ir pirmais LVM GEO platformas ieviešanas projekts Zviedrijā, kā arī līdz šim lielākais un sarežģītākais ārvalstīs realizētais projekts.

Projekta gaitā klienta vajadzībām pielāgots un ieviests pilns LVM GEO platformas risinājums – gan WEB risinājums īpašumu pārraudzībai un darbu plānošanai un kontrolei, gan mobilā lietotne datu ievākšanai dabā.  Tāpat nodrošinātas nepieciešamās integrācijas ar valsts un pašvaldību institūciju informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmām. Projekta laikā tika publicēta LVM GEO mobilās lietotnes versija zviedru valodā, kas pieejama jebkuram Zviedrijas iedzīvotājam.

Tiesības slēgt līgumu ar SFV tika iegūtas iepirkuma konkursa ceļā. Vērtējot paveikto, LVM Biznesa sistēmu risinājumu direktore un šī projekta vadītāja Katrīna Amerika norāda: “Jau uzņemoties projekta īstenošanu, zinājām, ka tas nebūs viegli ejams ceļš. Daudz prasību, nezināmas likumdošanas normas, sistēmu integrācijas ar trešo pušu risinājumiem, saspringti termiņi un klienta gaidas – tas viss radīja papildu spriedzi un atbildības sajūtu. Projekta veiksmes atslēga ir sekmīga komunikācija un sadarbība, kas izveidojās draudzīga un abpusēji atbalstoša. Augsti novērtēju mūsu komandas profesionalitāti un gatavību uzņemties izaicinājumus, īsajos termiņos paveicot neticamo! Jau tagad saņemam pirmās atsauksmes un aicinājumus sadarboties arī ar citām organizācijām, tāpēc gandarījums par paveikto ir vēl jo lielāks!”

LVM aktīvi turpina darbu pie citiem IT eksporta projektiem, šobrīd noslēdzot dažus projektus Igaunijā, taču arī nākamās valstis un eksporta tirgi jau ir iezīmēti uzņēmuma attīstības plānos.

Lasīt vairāk: