02 • 08 • 2024

Pēc vētras postījumiem LVM dabas parks Tērvetē būs slēgts vismaz mēnesi

img 9209

Otrdien rimstoties spēcīgajai vētrai, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) nekavējoties sāka meža ceļu atbrīvošanu, lai varētu apsekot LVM dabas parka Tērvetē teritoriju un apjaust vētras nodarītos postījumus. Vētras radītais posts ir vēl lielāks, nekā sākotnēji prognozēts – nogāzti vismaz 4000 koki un nopietni bojāta tūrisma infrastruktūra. Parkā šobrīd atrasties ir bīstami, tāpēc apmeklētāji aicināti uz slēgto parku nedoties.

“Apsekojot parka teritoriju, diemžēl jāsecina, ka šī vētra nesusi vislielākos postījumus parka pastāvēšanas vēsturē. Ja pērn lielākoties bija sagāzti tikai koki, tad šogad ievērojami bojājumi nodarīti arī parka infrastruktūras objektiem – tiltiem, laipām, mazajiem namiņiem, skulptūrām un žodziņiem. Cietusi visa rekreācijas zona 400 ha platībā. Veicot teritorijas apsekošanu, LVM plānotājs konstatējis, ka bojāti un nogāzti ir vismaz 4 tūkstoši koku. Šobrīd tiek gatavots ciršanas apliecinājuma pieprasījums Valsts meža dienestam,” skaidro LVM rekreācijas vadītājs Kristaps Didže.

default

Parks apmeklētājiem būs slēgts vēl vismaz mēnesi. Ņemot vērā, ka spēcīgais vējš lielu daļu koku ir aizlauzis, un tie jebkurā brīdī, arī bezvēja apstākļos, var lūzt, iedzīvotāji sevišķi aicināti nedoties arī uz parka daļu, kas apmeklētājiem pieejama bez maksas. Atrasties parka teritorijā šobrīd ir bīstami un nebūs droši līdz brīdim, kad visi vētras radītie postījumi būs novērsti.

Nopietnus postījumus vētra nodarījusi arī LVM daba parka Tērvetē sadarbības partneriem  – visvairāk cietis Tērvetes Tarzāna parks, kas tika uzbūvēts no jauna pēc pērnā gada vētras un darbību atsāka šī gada jūnijā.  Zināms, ka Tarzāns šogad savu darbību neatsāks.

Lasīt vairāk: