25 • 10 • 2023

mammadaba žurnāls aicina doties dabā jebkuros laikapstākļos

appo5873

Kokiem krīt lapas un gaisā virmo gandrīz ar roku sataustāma gadalaiku maiņa. Lai iedvesmotu jauniem piedzīvojumiem dabā rudens un ziemas sezonā, iznācis jaunais mammadaba žurnāls. Tā autore Ieva Smilga šoreiz lasītājus aicina: “Lai līst lietus un lai pūš vējš – tas nenobaidīs doties dabā, jo tieši tad ieraugām dabu tās vispatiesākajā esībā!”

Rudens un ziema sola aizraujošākos un neaizmirstamākos piedzīvojumus dabā. Šis ir laiks, kad vispilnīgāk iepazīt Latviju – garām ir vasaras skrējiens un vēl nav pienākusi ziema, kura dabas ainavas mainīs līdz nepazīšanai. Šoreiz žurnālā lielāka uzmanība veltīta mežiem Kurzemes pusē, kur atrodami gan purvaini ezeriņi, gan unikālas ainavas, gan vēsturiski nozīmīgas vietas.

Koki nevar paslēpties no laikapstākļiem, tāpēc iemācījušies tiem pielāgoties. Sarunā ar Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” pētnieku Oskaru Krišānu noskaidrojam, kādi procesi notiek kokos, lai tie spētu pārlaist pat bargākās ziemas. Savukārt LVM Vidusdaugavas reģiona vecākais plānotājs Kārlis Taukačs atklāj, kādus darbus mežsaimnieki plāno rudenī un ziemā, un kāpēc tieši šajā laikā.

Šajā numurā lasāma saruna arī ar dziedātāju Agnesi Rakovsku, kura dodas mežā, lai noķertu brīnumainas skaņas, kas iedzīvinātas arī LVM skaņas logo. Savukārt foto un video meistars Kristaps Putniņš sarunā atklāj, kā dabā iešanu padarīt par maģisku piedzīvojumu.

md zurnals

Žurnālu bez maksas var atrast Latvijas Tūrisma informācijas centros, Kurzemes novada bibliotēkās, LVM tūrisma objektos un LVM klientu apkalpošanas centros visā Latvijā, kā arī Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1. Žurnāla elektroniskā versija lasāma arī mammdaba mājas lapā.

Lai ozola apdomība un bērza dzīvesspars šajā sezonā!

 LASĪT ŽURNĀLU PDF