18 • 08 • 2023

Vēl līdz 22. augustam var pieteikties mežsaimniecisko darbu konkursam

Tuvojas piedāvājumu iesniegšanas termiņš – 22. augusts –, līdz kuram darbu veicēji ar mežkopības darbu pieredzi vai bez tās var pieteikties AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinātajam atklātajam konkursam “Meža atjaunošanas, kopšanas un aizsardzības pakalpojumu sniegšana 2024. un 2025. gadā” sešu mežsaimniecībai raksturīgu pakalpojumu sniegšanai – meža stādīšana, atjaunoto meža platību papildināšana, atjaunoto meža platību agrotehniskajā kopšana, jaunaudžu kopšana, atjaunoto meža platību aizsardzība un jaunaudžu stumbru aizsardzība.

Piedāvājumi jāiesniedz elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 22. augusta plkst. 10.00.

 iesniegt piedāvājumu EIS 

Pretendenti piedāvājumus var sagatavot un iesniegt no visiem Latvijas reģioniem, izvēloties sev piemērotāku pakalpojuma sniegšanas vietu un darba veidu.

Kopējais mežkopības pakalpojumu apmērs – 137 335 ha.

“Konkurss ir sadalīts 771 iepirkuma daļā, kas sastāv no viena vai vairākiem darba veidiem, piemēram, tikai jaunaudžu kopšanas vai jaunaudžu kopšanas un agrotehniskās kopšanas, vai visiem piedāvātajiem darba veidiem. Katrs var pats skatīties un veidot savu darba komplektu, izvēloties vienu vai vairākas iepirkuma daļas. Jārēķinās, ka viena cilvēka tehniskās spējas ir līdz 130 hektāriem gadā. Var, protams, pieteikties arī uz mazāku apjomu un vienu darba veidu, piemēram, tikai meža stādīšanu,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

Konkursa rezultātā LVM kopā ar sadarbības partneriem veiks meža stādīšanu 14 030 ha apjomā; atjaunoto meža platību papildināšanu 2 070 ha apjomā; atjaunoto meža platību agrotehnisko kopšanu 38 005 ha apjomā; jaunaudžu kopšanu 41 040 ha apjomā; atjaunoto meža platību aizsardzību 22 065 ha apjomā un jaunaudžu stumbru aizsardzību 8 035 ha apjomā.

Lasīt vairāk: