15 • 04 • 2016

LVM piedalīsies izstādē "Nature Expo 2016"

lvm

No 22. līdz 24. aprīlim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gadskārtējās mežsaimniecības, lauksaimniecības un dārza izstāde "Nature Expo 2016". AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar mūsdienīgu meža apsaimniekošanas ciklu, kā arī ar produktu un pakalpojumu piedāvājumu meža īpašniekiem un mežsaimniecības uzņēmumiem. LVM stendā interesentiem būs iespēja gūt informāciju par uzlabotu meža stādmateriālu, dekoratīvajiem stādiem, jaunizveidoto meža apsaimniekošanas pakalpojumu un moderno biznesa sistēmu risinājumiem visu meža apsaimniekošanas cikla procesu atbalstam.

Struktūrvienības “LVM Sēklas un stādi” pārvaldībā ir Eiropā modernākās kokaudzētavas, kurās, pateicoties Latvijas meža zinātnieku vairāku gadu desmitu ilgam darbam selekcijas jomā, tiek audzēti augstvērtīgi stādi. Tie aug ievērojami labāk un pieauguša meža apmērus sasniedz ātrāk. LVM stendā būs iespēja gūt informāciju par uzlaboto egles, priedes un hibrīdapses piedāvājumu meža īpašniekiem. Dārzā vai mežā cilvēku acis vienmēr meklēs un pamanīs neparasto, tāpēc LVM stendā varēs uzzināt par dekoratīvie augiem, kuri palīdz veidot ainavu.

Prasmīga meža zemju apsaimniekošana nodrošina augstāku īpašuma vērtību un lielākus ienākumus meža īpašniekam. Balstoties uz gadu desmitiem krāto pieredzi, LVM informēs par jauno meža apsaimniekošanas pakalpojumu. Izstādē būs iespēja gūt informāciju par meža apsaimniekošanas plānošanas pamatprincipiem un sadarbības piedāvājumu meža apsaimniekošanā gan tādiem meža īpašniekiem, kuri vēlas visu meža apsaimniekošanas darbu izpildi uzticēt vienam sadarbības partnerim, gan tādiem meža īpašniekiem, kuri vēlas saņemt padomus no nozares profesionāļiem. Interesentiem klātienē būs iespēja iepazīt arī meža apsaimniekošanas interaktīvo ciklu.

LVM biznesa sistēmu risinājumi sniegs ieskatu meža apsaimniekošanas procesu atbalsta sistēmās, kuras iespējams pielāgot jebkura mežsaimniecības uzņēmuma vajadzībām. Klātienē varēs iepazīties ar ģeotelpiskās informācijas sistēmu, kas tiek izmantota visu meža apsaimniekošanas cikla procesu atbalstam.

LVM pārvalda un apsaimnieko 1,63 miljonus hektāru Latvijas Republikas zemes, tai skaitā 1,60 miljonus hektāru meža zemes, no kurām 1,41 miljoni hektāru ir mežs. LVM realizē valsts intereses meža apsaimniekošanā, nodrošinot meža vērtību saglabāšanu, palielināšanu un gūstot maksimāli iespējamos ienākumus īpašniekam – valstij.

LVM apsaimniekotajās platībās pērn tika iestādīti 23 miljoni stādu, bet eksportēto stādu apjoms, salīdzinot ar 2014. gadu, pieaudzis par 40% un sasniedzis 12 miljonus.

Lasīt vairāk: