10 • 07 • 2015

Rotāties Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku aktivitātēs

IMG 1342

Līdz 12. jūlijam dzīvojam un rotājamies XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noskaņās – plašo svētku programmu veido vairāk nekā 50 notikumi. Arī AS „Latvijas valsts meži” (LVM) aicināja svētku dalībniekus un interesentus piedalīties vides darbnīcā Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā līdztekus svētku dalībnieku ielu koncertiem – atnākušajiem bija iespēja iesaistīties Kalsnavas arborētuma sarūpētās koku lapu spēlēs.

Vides darbnīcu „Burto dabā, vidē, Visumā…” ietvaros Kalsnavas arborētuma speciālistes LU Botāniskajā dārzā aicināja svētku dalībniekus un dārza apmeklētājus spēlēt lapu puzli, īpašo Kalsnavas arborētuma lapu domino un cirku. Kamēr mazākie dalībnieki aizrautīgi spēlēja, tikmēr jaunieši un vecāki klausījās arborētuma darbnīcas vadītāju stāstos par arborētumā augošajiem daudzajiem un dažādajiem kokiem, to čiekuriem un sēklām.

AS „Latvijas valsts meži” Dziesmu un deju svētku Burtu burvības ietvaros Svētku alfabētā atklāja burtu „R” kā svētku vērtību – Rotāties. Dziesmu un deju svētkos mēs rotājamies skaistos tērpos, mēs rotājam Svētku gaisotni ar skaistām dziesmām un līksmām dejām. Rotāšanās ieņem nozīmīgu lomu, pošoties Svētkiem. Mēs varam būt laimīgi, ka dzīvojam zaļiem mežiem un pļavām pārbagāti klātā zemē, varam pīt skaistus ziedu un lapu zaru vainagus, vīt zāļu virtenes un veidot skaistus pušķus Svētku gājienam. Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir zaļā zelta apmirdzēti.

Ikvienam ir iespēja rotāties līdzi, atminot LVM izveidoto āķīgo krustvārdu mīklu (šajā saitē http://dziedundejo.lv/burtu-burviba/25/). Četri izlozes kārtā noskaidrotie pareizo atbilžu iesūtītāji  iegūs ģimenes biļeti atpūtai Tērvetes dabas parkā.

Lasīt vairāk: