03 • 07 • 2015

Atbalstām Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus

dziesmu

No 6. līdz 12. jūlijam AS „Latvijas valsts meži” domās un sajūtās, priekos un pārdzīvojumos ir līdzās 37 890 jauniešiem, kas piedalīsies XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Tik daudz dalībnieku Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēsturē vēl nav bijis:  10 400 vidzemnieku, 9 423 rīdzinieku, 5 195 zemgaliešu, 4 945 kurzemnieku, 4 531 latgaliešu, kā arī 3 107 Pierīgā un 287 ārzemēs dzīvojošu latviešu kolektīvu bērni.

Svētki piepildīs galvaspilsētu ar bērnu un jauniešu smiekliem, dziesmām, deju, prieku jau 5. jūlijā ar garīgās mūzikas koncertu „Lūgšana Latvijai” Sv. Pētera baznīcā. Plašāka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku programma.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. Bet tikmēr AS „Latvijas valsts meži” jauniešus, ģimenes un dabas draugus aicina doties uz valsts mežiem, kur lielāku un mazāku meža iemītnieku rosība un dziesmas novērojamas ik dienu. Uzņēmums labiekārtojis vairāk nekā 350 atpūtas vietas visā Latvijā, tomēr šajā siltajā un sausajā laikā aicina ievērot piesardzību, rīkojoties ar uguni, un rūpēties par savu un apkārtējo cilvēku drošību mežā un purvos.