18 • 06 • 2024

FIA pasaules rallija čempionāta posms notiks arī LVM meža ceļos

2024 06 18 f3 2024 fia world rally redbullcontentpool

Viens no šī gada nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā – FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posms “Tet Rally Latvia” – notiks arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM) valdījumā esošajos meža autoceļos. Rallija norises laikā no 18. līdz 21. jūlijam tiks slēgti vairāki meža ceļu posmi.

Plānojot pasākuma norisi, LVM iepriekš noslēgusi sadarbības līgumu ar “Tet Rally Latvia” rīkotāju SIA “RA Events” par meža autoceļu izmantošanu un skatītāju pulcēšanās vietu nodrošināšanu. Kopumā LVM ceļos notiks 17 ātrumposmi un izveidoti aptuveni 35 skatpunkti. Kopumā ātrumposmu sarīkošanai tiks izmantoti LVM meža autoceļi 174 km garumā, no tiem 59 km tiks izmantoti divreiz.

LVM darbinieki kopā ar pasākuma organizatoriem jūnija sākumā apsekoja sacensību norises vietu un maršrutu dabā, lai pilnvērtīgi sagatavotos ātrumposmu norisei uz meža autoceļiem.

“Dažos ceļa posmos saskaņā ar LVM specifikācijām un rekomendācijām organizētāji veikuši ceļu seguma atjaunošanu, pastiprinot to ar drupinātu granti, atsevišķu iesēdumu labošanu, kā arī ceļu planēšanu. Seguma pastiprināšana veikta, piemēram, Zemgales reģiona Ūdru meža ceļā un Paideru brauktuvē,” stāsta LVM Zemgales reģiona vecākā meža infrastruktūras speciāliste Elīna Barkāne. 

“Vēlos izteikt pateicību “Latvijas valsts mežiem” par konstruktīvo sadarbību – spējām rast dažādus kompromisus, lai ātrumposms varētu notikt. Tā, piemēram, Kuldīgas novada Īvandē un Snēpelē nav ierīkoti skatpunkti, lai pasargātu jaunaudzes. Aicinām rallija apmeklētājus būt atbildīgiem, nemēslot mežā un būt īpaši piesardzīgiem ar uguni.  Novērtēsim mums sniegto iespēju izmantot meža ceļus FIA pasaules rallija čempionāta posma rīkošanai un izbaudīsim ralliju droši, ar rūpēm par dabu!” aicina “Tet Rally Latvia” direktors Raimonds Strokšs.

Rallija nedēļā, sākot ar 15. jūliju un līdz pat sacensību noslēgumam 21. jūlijā, noteiktos meža autoceļos tiks pārtraukta kokmateriālu pievešana, jaunu krautuvju veidošana, kā arī esošo krautuvju aizvešana, jo sacensību posmos sportisti uzsāks trases pieraksta veikšanu. No 18. jūlija, slēdzot satiksmi sacensību posmos, pilnībā tiks apturēta arī kokvedēju transporta kustība, līdz sacensību noslēgumam.

LVM apsaimniekoto meža autoceļu izmantotāji aicināti ar sapratni izturēties pret plānotajiem ierobežojumiem un, ja iespējams, rallija norises nedēļā neplānot ikdienas darbus un pārvietošanos pa sacensībām nodotajām teritorijām. Informācija par rallija norisi, ātrumposmu karte un apmeklētāju noteikumi pieejami tīmekļvietnē https://www.lvrally.com/

Lasīt vairāk: