07 • 11 • 2023

Gandrīz 12 tūkstoši skolēnu dosies dabā “Meža meistarklases” ietvaros

appo5768

Jauns dalībnieku rekords AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinātajā vides izglītības programmā pamatskolām “Meža meistarklase” – šajā mācību gadā tajā darbosies 11 922 skolēni no 218 Latvijas skolām, bet mežu izzināt skolēniem palīdzēs dabaszinību vai vides izglītības pulciņu pedagogi.

“Visvairāk dalībnieku pieteikušies no Rīgas skolām – vairāk nekā 70 klases. Īpaši aktīvs bijis arī Vidzemes novads ar gandrīz 90 klasēm. Tai pat laikā “Meža meistarklasē” pārstāvēti visi novadi un lielākās pilsētas, kas liecina, ka meža izglītība un vēlme mācīties dabā visā Latvijā ir ļoti liela. Dalībnieku skaits ir būtiski audzis, tāpēc šogad meistarklasei esam piesaistījuši palīgu – Cūkmenu, kas palīdzēs skolām nogādāt īpašo meistarklases karti un citus iedvesmas materiālus,” stāsta LVM Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.   

Mācību gada laikā dalībniekiem būs jāpaveic kāds no meistardarbiem: āra meistarstunda, koka meistarstiķis vai jāīsteno meža meistardiena. Tās skolas, kas pieteikuma anketā norādīja, ka vēlas izaudzēt savus kokus, martā saņems priežu vai egļu sēklas un sēšanas instrukcijas. Tāpat katra mēneša sākumā “Meža meistarklases” dalībnieki saņems ierosinājumus, kā attiecīgā mēneša ietvaros padziļināti izzināt mežu.

Aicinām ikvienu iedvesmoties no skolēniem, kopīgi īstenojot kādu no meistarklases dalībnieku uzdevumiem: 

LVM sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Eiropas Meža pedagoģijas apvienību īsteno kopš 2005. gada īsteno plašu vides izglītības programmu klāstu, aicinot skolas mācīties dabā un augt kopā. LVM skolu programmas atbalsta “Skola 2030” kompetencēs virzītu izglītību, kas vērsta uz ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu.