05 • 07 • 2023

Uz remontdarbu laiku slēgta LVM apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka

dsc 1939

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ik gadu uztur un regulāri uzrauga vairāk nekā 300 bezmaksas atpūtas vietas visā Latvijā, vajadzības gadījumā veicot nepieciešamos remontdarbus to atjaunošanai. Šī gada tūrisma sezonā uz remontdarbu laiku slēgta LVM apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka, lai atjaunotu pastaigu takas segumu.

“Koka dēļu laipa laika gaitā ir nolietojusies un atsevišķos posmos kļuvusi gājējiem bīstama, tādēļ tiks mainīts takas segums. Līdz laipas atjaunošanas brīdim lūdzam pa to nepārvietoties un izvēlēties citu ceļu līdz jūras pludmalei,” skaidro LVM Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Zitāns.

Apjomīgos takas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz nākamā gada pavasarim: atsevišķi koka laipas posmi tiks nomainīti ar minerālmateriāla segumu, citur – saglabāts dēļu klājums, uzbūvējot to no jauna.

LVM apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka ir 800 m gara.  Ragakāpas dabas parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas izveidota, lai saglabātu ar vecu priežu mežu apaugušās kāpas un dabas daudzveidību jūras piekrastē. Ragakāpa, kuras augstums ir 17 metru, ir valsts aizsardzībā kopš 1962. gada.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!