19 • 06 • 2023

FIA Eiropas rallija čempionāts norisinājās arī LVM meža ceļos

2023 06 19 f1 martins sesks tet rally liepaja 2023 redbullcontentpool

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas teritorijā – no Tukuma līdz Liepājai – norisinājās FIA Eiropas rallija čempionāta un Latvijas rallija čempionāta posms “Tet Rally Liepāja”. Rallija laikā kopējais slēgto ceļa posmu garums pa visiem ātrumposmiem bija 123,92 km, no kuriem daļa bija arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM) meža autoceļi. Uzņēmums jau aprīlī sāka plānot apaļkoku izvietošanu ceļmalās un to savlaicīgu aizvešanu, lai nodrošinātu nemainīgu vidi un mazinātu bīstamību rallija ātrumposmos.

“Trases apstākļi ātrumposmos bija jānodrošina nemainīgi jau no 12. jūnija, kad atsevišķi saskaņotos posmos tika uzsākti oficiālie testa braucieni un trases pierakstīšana. Mežizstrādes darbi tika pielāgoti tā, lai ikviens mežizstrādes pakalpojumu sniedzējs var turpināt darbu, neietekmējot rallija norisi, un sagatavotos produktus novietotu ceļmalās savlaicīgi. Precīzā un operatīvā sadarbība mežizstrādei ar loģistiku ļāva saražotos produktus savlaicīgi piegādāt klientiem, tādējādi samazinot ātrumposmu malās novietoto apaļkoku apjomu divpadsmit LVM krautuvēs,” skaidro LVM piegāžu plānošanas vadītājs Jānis Mellums.

2023 06 19 f4 jon armstrong tet rally liepaja 2023 redbullcontentpool

Lai LVM klienti – apaļkoku pārstrādātāji – neizjustu piegādātā apjoma samazinājumu testa braucienu nedēļā, atsevišķās vietās, kur klientu piegāžu nodrošināšanai kokmateriāli vēl tika pievesti pie ceļa un to izvešanai bija jāizmanto kāds no rallija testa braucienu posmiem, piegādes tika veiktas nakts laikā, lai netiktu kavēta testa braucienu norise. Sacensību norises vajadzībām tika veiktas izmaiņas vispārējā satiksmes organizācijā un LVM kokvedēju pārvietošanās pa ātrumposmu ceļiem 17–18. jūnijā tika apturēta.

“Prieks, ka ar savu darbu varam iesaistīties un veicināt drošu sacensību norisi. Sveicam rallija uzvarētājus Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāžu,” teic LVM eksperts.

Turpmākās dienas LVM meža infrastruktūras speciālisti apsekos LVM ceļus dabā un vajadzības gadījumā organizēs operatīvu ceļu atjaunošanu.

Lasīt vairāk: