15 • 06 • 2023

Vides spēle “Meža dēkainis” ieved mežu Cēsīs

appo2891

Lai atklātu koku daudzveidību un iepazītu meža nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sarunu festivālā “Lampa” kopā ar LVMI "Silava" un biedrību "Zaļās mājas" šogad stāstīja interesentiem ne tikai par meža apsaimniekošanas jautājumiem, bet arī aicināja doties vides spēlē “Meža dēkainis”. Pateicoties dalībnieku lielajai interesei, vēl visu vasaru, viesojoties Cēsīs, ikviens pilsētas viesis varēs izspēlēt arī "Meža dēkaini".

“Jaunās digitālās spēles “Meža dēkainis” ideja ir radīt iespēju ģimenēm un aktīvajiem atpūtniekiem sev ērtā laikā pilnveidot zināšanas par dabu dažādās Latvijas vietās. Pirmo reizi dabas draugi devās izspēlēt spēli “Latvijas meža dienas” pasākumā Tērvetē, kas notika maija beigās, tagad kārta bija festivālam “Lampa”. Saņēmām brīnišķīgas atsauksmes no apmeklētājiem. Plānojam turpmāk šo spēli attīstīt dažādos Latvijas reģionos, tādējādi izglītojot sabiedrību par meža aktualitātēm un popularizējot mežu, kā labāko mācību klasi,” atklāj LVM vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

Vides spēle “Meža dēkainis” bez maksas pieejama ikvienam interesentam līdz pat vasaras beigām. 

 MAMMADABA.LV/DEKAINIS 

Lai spēlētu spēli, nepieciešams uzlādēts viedtālrunis ar neierobežotu interneta pieslēgumu, kā arī vērīgums un veiksme pamanīt un atpazīt 15 dažādus kokus. Tie atklāj stāstu par klimata pārmaiņām un vides problēmām. Sākot spēli, viedtālrunī jāiespējo atrašanās vietas funkcionalitāte (GPS) un jātuvojas dabā punktiem, kas redzami Cēsu kartē, lai atvērtu norādes par kādu koku un atrastu šo koku dabā.

Vides spēli "Meža dēkainis" un tās funkcionalitāti izstrādājuši AS "Latvijas valsts meži" speciālisti aizvadītā gada laikā, attīstot ģeogrāfisko informācijas sistēmu LVM Geo. Cēsu teritorijā spēle tapusi pieejama sarunu festivāla "Lampa" ietvaros ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.