08 • 06 • 2023

LVM klientu Meža dienā iepazīstina ar loģistikas risinājumiem

dsc 0534

Turpat simts nozares pārstāvji 31. maijā piedalījās AS “Latvijas valsts meži” (LVM) organizētajā Meža dienas pasākumā Engures apkārtnes mežos, lai labāk iepazītu koksnes piegāžu plānošanas un organizēšanas procesu, izmantoto tehniku apaļo kokmateriālu piegādēs, tostarp koka vairogu brauktuvju izmantošanu mitrās cirsmās. Meža diena uzņēmuma klientiem – koksnes produktu pircējiem – ir kļuvusi jau par tradīciju: pasākums šogad notika jau sesto reizi, sniedzot dalībniekiem gaidīto satikšanās iespēju un pamatu jaunām idejām un sadarbībai.

Meža dienā tika apskatīts koksnes piegāžu plānošanas, organizēšanas un norises process, iepazīstinot klātesošos ar procesu, kā arī izaicinājumiem, kuri var ietekmēt konkrētas kravas piegādi plānotajā laikā un vietā. Klientu pārstāvjus, kuri ikdienā nav saistīti ar piegāžu plānošanas jautājumiem, pārsteidza plānošanas detalizācija un lielais transporta vienību skaits, kurām ikdienā jāsaplāno darba uzdevumu secīga izsniegšana.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja klātienē iepazīties arī ar kokvedēju aprīkojumu, ieskaitot riepu spiediena kontroles sistēmu, kā arī apspriest interesējošos jautājumus ar kokvedēju vadītājiem.

dsc_0539.jpg

Lielu interesi klātesošajos raisīja koka plātņu jeb vairogu brauktuves izmantošana koksnes izvešanai no mitrām cirsmām jeb vietām ar izteikti zemu grunts nestspēju – pat tādām, kur nav iespējams ilgstoši pārvietoties ar meža tehniku.

“Lielākā daļa klātesošo bija jau pazīstami ar šo LVM infrastruktūras risinājumu. Lielāko pārsteigumu raisīja pa koka vairoga brauktuvēm izvestais koksnes apjoms pēdējos 6 gados. Vairāki klientu pārstāvji interesējās par iespēju iesaistīties koka vairogu brauktuves izveidē –  sniedzot pakalpojumu ar tehniku un darbaspēku – un pašu vairogu izgatavošanas procesā savās ražotnēs. Daži pat atzina, ka jau iepriekš to esot apsvēruši, bet atturējis praktiskās informācijas trūkums,” stāsta LVM meža infrastruktūras plānošanas vadītājs Jānis Buņķis.

Dienas otrajā daļā pasākuma dalībniekiem bija iespēja iestādīt jaunu priežu mežu Tukuma novadā netālu no Vecmokām LVM Engures meža iecirknī. Spītējot sausajam un vējainajam laikam, nepilnu pāris stundu laikā gandrīz trīs hektāros platības jau auga jauns mežs.

dsc 0555

LVM klientu attiecību procesa vadītāja Sanita Jirgensone pauda gandarījumu par pasākuma norisi un klientu lielo atsaucību dalībai pasākumā: “Klientu Meža dienas mērķis ir iepazīstināt uzņēmuma sadarbības partnerus – koksnes produktu pircējus – ar uzņēmuma biznesa procesiem, šoreiz padziļināti iepazīstinot ar koksnes piegāžu procesu. Šādas tikšanās ir vērtīgas, jo rada iespēju klātienē pārrunāt ražošanas un citas aktualitātes ar klientiem, kas ir pamats labākai savstarpējai izpratnei un sekmīgai sadarbībai nākotnē.”

“Mežā vienmēr ir labi. LMV organizētajā Meža dienā klientiem satiku daudzus paziņas, bijušos kursabiedrus, kurus nebiju saticis jau vairāk nekā divdesmit gadus. Priecēja, ka pasākumā vienkopus sapulcināti nozares cilvēki, sniedzot iespēju savstarpēji komunicēt brīvā atmosfērā. Mežs ir bijis un būs, tikai darba tehnoloģijas nedaudz mainās. Ceru, ka šī tradīcija – klientu jeb sadarbības partneru tikšanās mežā – tiks turpināta arī turpmāk,” iespaidos par pasākumu dalās Krustpils novada uzņēmuma SIA “Dižmežs” pārstāvis Edgars Mitris.   

dsc 0543

Savukārt kokapstrādes uzņēmuma AS “INGRID D.” valdes priekšsēdētājs Jānis Grahoļskis uzsver iespēju šādos pasākumos iepazīties ar ieviestajiem jaunākajiem risinājumiem: “Prieks un gandarījums atkal redzēt savus kolēģus klātienē pēc kāda ilgāka laika. Apsveicami, ka LVM turpina šo tradīciju, saaicināt kopā klientus un pastāsta par saviem jaunumiem. Šoreiz tā bija loģistika un transports, kam varbūt mēs ikdienā nepievēršam tik lielu uzmanību, jo mums ir svarīgi saņemt attiecīgo sortimentu un to pārstrādāt. Īpašs jaunums man šodien bija informācija par koka plātnēm jeb vairogiem, kurus var izmantot ne tikai mežizstrādei, bet arī citur. Turklāt svars, kas pārbrauc pāri šim “koka ceļam”, ir salīdzinoši liels.  Man patīk kā strādā “Latvijas valsts meži” un, ka mums – kokrūpniekiem – ir tāds stratēģiskais partneris, ar kuru spējam būt savstarpēji koleģiāli attiecībās un vienoties par kopīgu mērķi – Latvijas ekonomikas attīstību.”

 

Lasīt vairāk: