20 • 02 • 2023

LVM tiekas ar Vācijas digitālās infrastruktūras un transporta ministru

foto kaspars garda kgx 3303

Februāra vidū AS “Latvijas valsts meži” (LVM) padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis tikās ar Vācijas federālo digitālās infrastruktūras un transporta ministru Dr. Folkeru Visingu (Dr. Volker Wissing), lai dalītos pieredzē par modernas un ilgtspējīgas mežsaimniecības procesu digitalizāciju.

Tikšanās laikā tika pārrunāta efektīva resursu pārvaldība gan LVM, gan sadarbības partneriem, kā arī gatavība nākotnes izaicinājumiem saistībā ar koksnes izcelsmes izsekojamību, CO2 noglabāšanu.

“Vācijas delegācija izrādīja lielu interesi par AS “Latvijas valsts meži” izstrādāto ģeotelpiskās informācijas tehnoloģiju platformu LVM GEO, kuras plašās iespējas ļauj uzlabot ne tikai mežsaimniecības, bet arī daudzu citu nozaru uzņēmumu darba efektivitāti, digitalizējot procesus. Piemēram, 2022. gada laikā ar LVM GEO platformas starpniecību ir nosūtīti 70 000 digitālu ģeotelpisku darba uzdevumu, tādējādi ietaupot laiku un citus resursus, kā arī nodrošinot informācijas precizitāti. Tikpat būtiskas ir LVM GEO radītās iespējas klimata pārmaiņu mazināšanas kontekstā – LVM GEO platforma ļauj aprēķināt katra meža nogabala uzkrāto CO2,” pēc tikšanās atklāja LVM padomes priekšsēdētājs E. Beļskis.

Sarunu laikā tika panākta vienošanās par abu valstu meža īpašnieku pārstāvju savstarpējās pieredzes apmaiņas vizītēm, kā arī pārrunāta potenciālā sadarbība digitalizācijas projektu veidošanā.

Florians Šrēders, Vācijas–Baltijas Tirdzniecības kameras vadītājs, informē, ka Vācijas federālā digitālās infrastruktūras un satiksmes ministra Dr. Folkera Visinga piecu dienu vizīte Latvijā, Lietuvā un Igaunijā bija veltīta sadarbības padziļināšanai digitālajā jomā starp Vāciju un Baltijas valstīm. Ministrs Visings savas vizītes laikā tikās gan ar Baltijas valstu attiecīgo jomu ministriem, gan vadošajiem uzņēmējiem, lai gūtu personīgu pārskatu par izstrādātajām inovācijām un veicinātu sadarbību. Ministrs Visings ir iniciējis inovāciju koalīcijas dibināšanu Eiropas līmenī. Vācija var no Baltijas valstīm mācīties digitalizācijas jomā un Baltijas valstīm Vācija ir nozīmīgs inovāciju noieta tirgus. Vācijas digitālās infrastruktūras un satiksmes ministra vizīti Baltijā, kas ilga no 13.-17. februārim, pavadīja vadošo Vācijas mediju pārstāvji.

Lasīt vairāk: