02 • 06 • 2022

Čiekuru vannas un tonna ogļskābās gāzes Meža dienā Āgenskalna tirgū

5. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 15.00 AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina uz Meža dienu Āgenskalna tirgū, kur atjaunotā paviljona 2. stāvā kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti būs sarūpētas meža izziņas pieturas. Dalība visās norisēs bez maksas.

Interesentiem būs iespēja iesēt savu priedi un iegulties priežu un egļu čiekuru vannās, satikt cīnītāju par tīriem mežiem - Cūkmenu - un uzzināt, kur doties atpūtā Latvijas valsts mežos.
Tāpat būs iespēja apsēsties uz tonnas ogļskābās gāzes, kas noglabāta 1 kubikmetra koka bluķī. Šāds koksnes daudzums Latvijas valsts mežos izaug 1,3 sekundēs.

 

Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Meža fakultātes pārstāvji aicinās noskaidrot, kas bija pirmais – sēkla vai augs? LLU izziņas pieturā varēs iepazīt dažādus augus un to sēklas, čiekurus, kā arī uzzināt interesantākos veidus sēklu izmantošanai ikdienā.

meza diena agenskalns

“Tirgus sniedz nozīmīgu pievienoto vērtību un ieguldījumu vairākās jomās, piemēram, iekļaujoša veselība, vides apziņa, izglītība un kultūra, ekonomiskā izaugsme un inovatīvi risinājumi caur starpdisciplināru sadarbību. Āgenskalna tirgus iecerēts kā atvērts un iekļaujošs apkaimes centrs iespējami plašākas mērķauditorijas aptverei – īstenojot ne tikai tiešo tirgus funkciju, bet kalpojot par kultūras un izglītības telpu radošajām izpausmēm un labklājības veicināšanai sabiedrībā. Tirgus ir krustpunkts, kas savieno apkaimes, pilsētas kultūras un izglītības iniciatīvas, turklāt nodrošina plašu pasākumu programmu Āgenskalna apkaimes iedzīvotājiem un viesiem,” par tirgus vīziju stāsta Āgenskalna izglītības pasākumu kuratore Darja Trizna.

LVM un SIA “Kalnciema iela” noslēgusi sadarbības memorandu, lai veicinātu un palielinātu sabiedrības izpratni par meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu.