20 • 05 • 2022

LVM izsludina mašinizētās meža stādīšanas un augsnes gatavošanas pakalpojumu sniegšanas konkursu

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) katru gadu ar kvalitatīviem un selekcionētiem meža stādiem, izmantojot rokas darba instrumentus, atjauno ap 12 000 hektāru meža zemes. Meža atjaunošanu var veikt arī mašinizēti, kas ļauj samazināt izmaksas un vienlaikus nodrošināt augstu darba kvalitāti. Palielinot mašinizēti stādīto mežu apjomu, LVM izsludina konkursu "Mašinizētas meža stādīšanas un augsnes gatavošanas, veidojot pacilas, ar kausu pakalpojumu sniegšana 2022. – 2025. gadā".

Mašinizētās meža stādīšanas darbi plānoti LVM Austrumvidzemes, Dienvidlatgales, Ziemeļkurzemes un Ziemeļlatgales reģionā kopumā 1 915 ha apjomā, veidojot pacilas ar ekskavatoru, kas aprīkots ar augsnes gatavošanas un meža stādīšanas iekārtu.

“Mašinizētā stādīšana ļauj samazināt meža atjaunošanas un darbu administrēšanas izmaksas, paaugstināt darba efektivitāti, vienlaikus nodrošinot augstu darba kvalitāti. Viena stādīšanas mašīna, kas vienlaikus gan sagatavo augsni, gan iestāda stādu, aizvieto trīs cilvēku roku darbu. Stādot mašinizēti, var būtiski arī pagarināt meža atjaunošanas darbu sezonu. Mašinizētu meža stādīšanu izmanto slapjās kūdras un slapjās minerālaugsnēs,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

 VAIRĀK PAR PAKALPOJUMA SNIEGŠANAS KONKURSU 

LVM atklātā konkursā piedāvā slēgt ilgāka termiņa līgumus – līdz 2025. gadam.  Kopējais darba apjoms konkursā ir 2940 ha. Piedāvājumu var iesniegt EIS līdz 2022. gada 13. jūnijam plkst. 12.00.

LVM mašinizēto stādīšanu ar ekskavatoriem, kas aprīkoti ar stādāmo galvu, ražošanā ieviesa 2019. gadā, sākotnēji iesaistot vienu, bet 2021. gadā – jau sešas tehnikas vienības. 2022. gadā mašinizēti plānots iestādīt 993 ha meža. Katru reizi iepirktā pakalpojuma apjoms ir augošs, kas liecina par stabilu un paredzamu sadarbību starp pakalpojuma sniedzējiem un LVM.

lvm stadisana saldus 20

Ieinteresēto piegādātāju sanāksme 24. maijā

24. maijā plkst. 9.00 Microsoft Teams platformā notiks ieinteresēto piegādātāju sanāksme, kurā informēs par nolikuma noteikumiem, pakalpojumu sniegšanas kārtību, kā arī sniegs papildu informāciju par piedāvājumu iesniegšanu EIS e-konkursu apakšsistēmā un citiem jautājumiem par nolikumu.

Ieinteresētie piegādātāji, kuri vēlas tiešsaistē piedalīties ieinteresēto piegādātāju sanāksmē, līdz 2022. gada 23. maija plkst. 17.00 informē LVM mežkopības darbu ekspertu Juri Katreviču (tālrunis: 29830492, elektroniskā pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.), nosūtot elektronisko pastu, kurā norāda ieinteresētā piegādātāja nosaukumu un elektroniskā pasta adresi, uz kuru vēlas saņemt informāciju dalībai ieinteresēto piegādātāju sanāksmē.