14 • 04 • 2022

Lieldienu brīvdienās dodies dabā!

Pavasara saulgriežu laikā AS "Latvijas valsts meži" aicina laiku pavadīt dabā, piemēram, dodoties uz kādu no LVM tūrisma vietām, kur sarūpētas vairākas Lieldienām veltītas aktivitātes.

Lieldienu svinības LVM dabas parkā Tērvetē

tervete1

Svinēt dabas atmodu var kopā ar iemīļotajiem Tērvetes pasaku tēliem: dabas parka Rūķu sētā un Rūķīšu mežā varēs sastapt kādu no Rūķu saimes, kā arī draisko Lieldienu zaķi Brenci! Plānota kopīga olu ripināšana, olu kaujas, dejošana un lustīga jokošanās. Pirmdien, 18. aprīlī, Rūķu pilsētā Čiekurē notiks lielais “Dziedošās zaķu Cibriču ģimenes svētku koncerts”. Skanēs visiem zināmas melodijas jaunā, interesantā izpildījumā.

Jauno tūrisma sezonu uzsākusi Tērvetes tauriņu māja, Anneles Dzīvnieku dārzs, kas atrodas Anneles pļavā aiz Rūķīšu meža, kur var apciemot, pabarot un samīļot pūkainos iemītniekus – trušus garaušus, kazas, nūtrijas un vistiņas, Tērvetes Tarzāna parks – iespēja dodies aizraujošā šķēršļu trasē pāris metrus virs zemes. Pieejamas deviņas dažādu grūtības līmeņu trases ar vairāk nekā 100 šķēršļiem, kā arī Tērvetes Tīklu parks – vieta, kur kārtīgi izlēkāties, izdauzīties un izšūpoties atsperīgos tīklos, lai vasarā odi nekož.

LVM dabas parka glempingā mostas pavasaris

5 5755

Tērvetes ūdenskrātuves krastā esošais LVM dabas parka glempings pavasara sezonā kļūst par dabas pētnieku un putnu mīlētāju paradīzi. Šeit, ietinoties meža skaņu un putnu dziesmu valgos, var iegrimt rimtā mierā un veldzēt dvēseli.

 

olu krāsošana un orientēšanās pokaiņu mežā

20210916 appo1906titulbilde

Arī LVM Pokaiņu mežā ikviens var doties piedzīvot priecīgas un krāsainas Lieldienas! Radošajās darbnīcās lieli un mazi varēs krāsot košas Lieldienu olas. Ikviens apmeklētājs būs aicināts piedalīties arī orientēšanās sacensībās, lai atrastu īpašo Lieldienu akmeni. Pēc aktīvas pastaigas skaistajās bezmaksas piknika vietās, atgūstot spēkus, varēs sacept gardākās līdzpaņemtās desiņas. Un, protams, kārtīgi izšūpoties, lai vasarā nekož odi!   

Lieldienas Jaunmoku pils parkā

jaunmokas

17. aprīlī sākot no plkst. 11.00 notiks mājražotāju un amatnieku Lieldienu tirdziņš.

Plkst. 12.00 skaistas dziesmas skandinās un jautrās rotaļās vedīs folkloras kopa “Avoti”, paralēli tiks vārītas garšīgas zāļu tējas uz ugunskura, visas dienas garumā būs iespēja šūpoties un ripināt olas, kā arī kopā izkrāsot un izdekorēt lielo svētku olu.

Apmeklētāji, kuri vēlēsies pārliecināties par savām zināšanām par Lieldienu tradīcijām Latvijā un pasaulē, varēs piedalīties viktorīnā, bet tie, kas savā nodabā vēlas izzināt pils apkārtni un tās vēsturi - piedalīties Lieldienu orientēšanās spēlē.

Pavasaris mostas LVM Kalsnavas arborētumā

276308251 2241768365964531 7834272120217260763 n

Daba Kalsnavas pusē maz pamazītēm mostas un ir iespēja skatīt neparasto koku kolekciju zaļos toņos vēl pirms lielā notikuma, kad viss sāks plaukt un priecēt ar krāsām. Arborētuma teritorijā arī šajās Lieldienu brīvdienās ir pieejama aktīvāka pastaigu taka – vides izziņas spēle – Putniem pa pēdām. Tāpat skuju koku labirintā var ņemt talkā mobilo telefonu un skenēt QR kodus, lai iepazītu putnu balsis un pasakas par tiem. Blakus labirintam var izšūpoties šūpolēs un darboties dabas materiālu kastēs, pētīt dabu tuvplānā. Izziņas mājiņā var pētīt dažādu putnu būrīšus un Lieldienu vainadziņos skatīt pūpolu dažādību.

Pieejami arī virtuālie skatu torņi – pie skatu torņa un pie labirinta – lai paceltos vēl augstāk un skatītu plašumus no putna lidojuma.