28 • 04 • 2021

Par patvaļīgu koku ciršanu – piespiedu darbs

nozagets koks

Zemgales rajona tiesa nupat pieņēmusi spriedumu par patvaļīgu koku ciršanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kurā par 2 koku patvaļīgu zāģēšanu un zādzību vainīgajam noteiktas 90 stundas piespiedu darba.

Apsūdzētais – 1968. gadā dzimušais G.A. 2020. gada septembrī patvaļīgi, bez koku ciršanas apliecinājuma īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekošanā esošajā dabas parkā Tērvetē, mantkārīgu motīvu vadīts, nozāģēja ar motorzāģi un piesavinājās divus kokus ar kopējo krāju 1,66 m3.

Īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, atkarībā no teritorijas veida un/vai zonas, ir dažādi mežsaimnieciskās darbības ierobežojumi. Saskaņā ar Krimināllikumu par patvaļīgu koku ciršanu svešā mežā vai citā svešā zemes platībā var piemērot pat brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, savukārt par patvaļīgu koku ciršanu, iznīcināšanu vai bojāšanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, mikroliegumā, parkā, skvērā, alejā vai vides un dabas resursu aizsardzības aizsargjoslā – brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Lasīt vairāk: