05 • 02 • 2021

LVM dabas parks Tērvetē sola jaunumus arī gaidāmajā sezonā

dabas parks tervete ieeja ziema

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) dabas parks Tērvetē pērn kļuva par daudzām izklaides iespējām un apskates objektiem bagātāks. To novērtēja arī apmeklētāji, jo par spīti Covid-19 laika ierobežojumiem, vai gluži pretēji – pateicoties daļēji slēgtajām robežām -, parks kļuva par vienu no iecienītākajiem brīvdienu galamērķiem Latvijā. 2020.gadā parku apmeklēja 158,5 tūkstoši aktīvās atpūtas cienītāji un ainavu baudītāji ne vien no Latvijas, bet arī mūsu kaimiņvalstīm, apmeklētāju skaitam neļaujot būtiski atpalikt no 2019. gadā uzstādītā rekorda.

Notvert mirkli uz jaunās skatu platformas

Tie, kuri dosies uz Tērveti baudīt skaistās sniegotās ainavas jau tagad, nesteidzīgi to varēs darīt uz jaunās, tikko izveidotās skatu platformas Pasaku meža kalnā. No skatu platformas var redzēt Meža mātes taku, Sīkstuļa mītni un strauta ceļus. Savukārt rudenī tika atklāts atjaunotais Gulbju tilts - viens no garākajiem tiltiem dabas parkā Tērvetē. Tilts pirmo reizi atklāts pirms vairāk nekā 50 gadiem - 1969. gada vēlā rudenī, vēlāk tas vairākkārt atjaunots. Gulbju tilta kopējais garums pārsniedz 100 metru. Lai nokāptu pa varenajām Tērvetes upes kraujām un sasniegtu tiltu, jāpārvar iespaidīgas koka trepes ar vairākiem desmitiem pakāpienu.

Rūķu pilsētā jauni namiņi

Pērn neapstājās arī plānotie būvniecības darbi parkā. Rūķu ciemā atjaunota Dzirnavnieku sēta un izbūvēta jauna – Mežinieku sēta. Tapušas arī vien Tērvetei raksturīgas koka skulptūras: Dzirnavniece un darba rūķis ar maisu, rūķis Dārznieks un Mežinieks ar savu meža draugu – lūsi. Tie visi raduši sev mājas Rūķu ciemā. Savukārt rūķu pilsētā Čiekure izbūvēti un iekārtoti vairāki rūķu arodiem veltīti namiņi - Mežinieku, Namdaru, Audēju, Pinēju un Dziednieku kvartāli un, protams, Ēstuvītes namiņš gardēžiem. Pilsētā pagājušajā gadā izbūvēts jauns kvartāls – “Zinību kvartāls” ar 5 jauniem koka namiņiem, līdz ar to Rūķu pilsētā nu jau ir vairāk nekā 40 koka namiņu. Bet turpat netālu, lejpus skatu tornim, vasaras vidū apmeklētājiem durvis vēra Anneles ZOO. Te ikviens varēja samīļot un pabarot trušus, kazas un citus ZOO iemītniekus.

gulbju tilts griezts

Jaunumi aktīvās atpūtas cienītājiem

Pērn pavasara tradicionālie lieli pasākumi tika atcelti, bet maija izskaņā savas aprises ieguva jaunākā parka daļa – Kurbada zeme. Šeit tika atvērti divi jauni aktīvās izklaides objekti – Tērvetes Tarzāns un Tērvetes Tīklu parks. Tērvetes Tarzānā var likt lietā savu spēku un izveicību, dodoties kokos izveidotās deviņu dažādu grūtības līmeņu trasēs ar vairāk nekā 100 šķēršļiem. Tērvetes Tarzāna trases piemērotas visām vecuma grupām un fiziskās sagatavotības līmeņiem. Savukārt Tīklu Parks ir aptuveni 6 metru augstumā izveidotas tīklu trases ar divu līmeņu labirintiem, tīklu torni un namiņu. Abus jaunos aktīvās atpūtas objektus apmeklētāji novērtēja atzinīgi.

Piedzīvojumam Tērvetē nu jau ar vienu dienu vairs nepietiek. LVM dabas parks Tērvetē aug no gada uz gadu, un ar jauniem radošiem izaicinājumiem plāno arī 2021. gada tūrisma sezonu, - jaunumi būs. Tiekamies Tērvetē!

Lasīt vairāk: