17 • 08 • 2020

Aicinām skolotājus piedalīties tālākizglītības kursos par pētījumu mežā un koksnes biorafinēšanu

fotomanlv forest p congress 2019 152

Projekta "Skola 2030" ietvaros, sadarbojoties LU Starpnozaru Izglītības Inovāciju centram un AS “Latvijas valsts meži” (LVM), ir izstrādāti divi inovatīvi mācību temati, kurus skolotāji varēs apgūt tālākizglītības kursos 2020. gada septembrī un oktobrī. Kursi ir bez maksas, dalībnieku skaits – ierobežots.

Pieteikties kursiem par starppriekšmetu tematu “Pētījums mežā 8.–9. klasēm” līdz 30. augustam aicināti ģeogrāfijas, bioloģijas vai matemātikas skolotāji un dabaszinātņu mācību jomu koordinatori. Šie kursi notiks 29. un 30. septembrī LVM klientu centrā Rīgā un LVM Vecumnieku meža iecirknī.

 "Pētījums mežā" 

Pieteikšanās līdz 30. augustam šeit.

Savukārt, kursi par tematu “Koksnes biorafinēšana 11. klasēm” notiks 30. oktobrī Rīgas Teikas vidusskolā un Latvijas Valsts Koksnes ķīmijas institūtā, un tiem līdz 14. septembrim aicināti pieteikties ķīmijas, fizikas vai dizaina un tehnoloģiju skolotāji un dabaszinātņu mācību jomu koordinatori.

 "Koksnes biorafinēšana" 

Pieteikšanās līdz 14. septembrim šeit.

Apstiprinātie kursu dalībnieki saņems sagatavošanās materiālus – metodiku, darba lapas, stundu plānojumus, vadlīnijas darba novērtēšanai un citus izstrādātos mācību līdzekļus. Lai saņemtu apliecību par 12 stundu (A) tālākizglītības programmas apguvi "Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu", kursu dalībniekiem būs jāveic mājas darbs –  temata aprobāciju skolā kopā ar kolēģiem, iekļaujot fotogrāfijas un norises aprakstu.

LVM piedāvā tālākizglītības kursus pedagogiem, kurus saista meža integrācija mācību procesā. Profesionālās pilnveides kursi ir saskaņoti ar LR Izglītības un zinātnes ministriju un tiek veidoti sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru, kā arī Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta Tālākizglītības centru. Vairāk informācija par skolu programmām vietnē www.lvm.lv/talakizglitiba