28 • 08 • 2019

“Zaķu pļavā” atgriezies jauns zaķis

 zakis copy

No šodienas Jelgavas novada iedzīvotājus un tūristus iecienītajā atpūtas vietā “Zaķu pļava” Vilces pagastā sagaidīs jauna ozolkoka zaķa skulptūra. Tās priekšgājējs dabas draugus priecēja vairāk nekā 10 gadus, taču pēc vandāļu uzbrukuma atpūtas vietai šī gada pavasarī, zaķis vairs nebija glābjams.

“Gandrīz divus metrus lielais zaķis uzstādīts iepriekšējās skulptūras vietā un pārliecinoši vēsta par sevi kā saimnieku šajā atpūtas vietā! Sakārtoto un labiekārtoto apkārtni novērtē vietējie iedzīvotāji un viesi, kuri šeit ierodas, lai baudītu dabu, izzinātu mežu, ļautos sporta aktivitātēm un ieturētu maltīti un atpūstos kādā no koka infrastruktūras objektiem, kas pieejami bez maksas – galdiņiem, nojumēm un ugunskura vietām. Tāpēc mēs aicinām turpmāk būt vēl atbildīgākiem, baudot šīs ērtības un skaistumu, nepostīt un nemēslot,” aicina LVM Zemgales reģiona mežkopības vadītājs Sandris Upenieks.

Krietni lielāks par savu priekšgājēju un izturīgāks pret laikapstākļu ietekmi jaunais zaķis tika darināts Tērvetes koktēlniecības darbnīcā. “Skulptūra veidota pēc jauna koncepta: nevis kā krāsains pasaku tēls, bet kā zaķis, kas iespējami tuvināts realitātei, atklājot arī koka tekstūru un dabisko krāsu,” stāsta LVM Koktēlniecības ražošanas vadītājs Jānis Udrass.

dsc 0201

“Zaķu pļava” atrodas Vilces dabas parkā pie pilskalna, kur atradies seno zemgaļu nocietinājums un kura pakājē satek Vilces un Rukūzes upes.

LVM uztur un veido vairāk nekā 350 līdzīgas atpūtas vietas visā Latvijā, ko novērtē dabas draugi un ģimenes ar bērniem. Vairāk par atpūtu pie dabas – www.mammadaba.lv

Lasīt vairāk: