26 • 07 • 2019

Aizliegts peldēties derīgo izrakteņu ieguves vietās

bistama zona

Šajā nedēļas nogalē gaidāms silts un saulains laiks, ko vislabāk pavadīt dabā. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atgādina, ka peldēšanās, makšķerēšana un citas ūdens aktivitātes derīgo izrakteņu ieguves vietās, kur notiek vai tiek plānota minerālo materiālu ieguve, ir kategoriski aizliegta un dzīvībai bīstama stāvo krastu un dziļuma izmaiņu dēļ.

“Visas aktīvās derīgo izrakteņu ieguves vietas ir aprīkotas ar slēdzamiem vārtiem, lai ierobežotu iekļūšanu teritorijā. Ja vārti ir atstāti vaļā, konkrētajā atradnē notiek derīgo izrakteņu ieguve. Tāpat šādās vietās ir uzstādītas informatīvās zīmes, kurās norādīts atradnes nosaukums, kontaktinformācija, kā arī dažādi brīdinājumi un ierobežojumi par drošības pasākumiem, kas jāievēro atrodoties atradnes teritorijā,” uzsver “LVM Zemes dzīles” ražošanas vadītājs Kārlis Volfs.

Atpūsties šajās vietās atļauts tikai pēc rekultivācijas, kad ūdenstilpes ir iekārtotas un piemērotas atpūtai.

LVM pārraudzībā ir vairāk nekā 100 minerālo materiālu ieguves vietas, kas atrodas visā Latvijas teritorijā. Derīgo izrakteņu ieguves vietas tiek rūpīgi izvēlētas, lai neradītu risku videi, taču vienlaicīgi nodrošinātu uzņēmuma un tautsaimniecības vajadzību pēc smilts, smilts-grants un citiem derīgajiem izrakteņiem.

karjeri peldeties vasara

Lai baudītu patīkamos laikapstākļus dabā kvalitatīvi un droši, LVM aicina iedvesmoties un doties uz kādu no LVM apsaimniekotajām atpūtas vai makšķerēšanas vietām visā Latvijā. Vairāk informācijas mājaslapā www.mammadaba.lv. Pirms doties mežā, atpūsties gribētājiem jāievēro ugunsdrošības pasākumi mežā, jo cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni ir viens no galvenajiem cēloņiem plašiem un postošiem meža ugunsgrēkiem.

Lasīt vairāk: