27 • 04 • 2019

“Latvijas Meža dienas” aicina iepazīt un izmēģināt meža darbus

f64 tervete zali 20180525 033

“Latvijas Meža dienas”, kas 24. un 25. maijā notiks Tērvetē, piedāvās iespēju ne vien pavadīt laiku svaigā gaisā, bet arī iepazīt mežsaimniecību vairāk nekā 80 izzinošās aktivitātēs kopā ar pieredzējušiem mežsaimniekiem, uzņēmumu un izglītības iestāžu pārstāvjiem un daudziem citiem nozares dalībniekiem.

Pasākuma divās dienās uzņēmēji iepazīstinās ar koka izstrādājumu priekšrocībām un plašajām izmantošanas iespējām, demonstrējot no koka radītus un funkcionālus priekšmetus – koka velosipēdus, dārza mēbeles, grīdas, durvis un pat koka mājas.

Nozares profesionāļi informēs par prasmīgu meža īpašumu apsaimniekošanu, ugunsapsardzību un medību saimniecību. Praktisko darbu nianses varēs atklāt, vērojot zemes urbšanas, zaru šķeldošanas, malkas sagatavošanas, koku gāšanas, atzarošanas, sagarumošanas un citus paraugdemonstrējumus. Pasākuma laikā darbosies arī meža stādīšanas mašīna, kas šajā pavasarī Latvijas mežkopības praksē izmēģināta pirmo reizi.

fotomanlv lv meza dienas pirma diena 239

Meža izglītības stendos varēs gūt priekšstatu par izglītības iespējām un mācību gaitu, kā arī “iemēģināt roku” nākotnes profesijas darbos - piemēram, zāģēt apaļkokus, atklāt modernāko motorzāģu pasauli, iejusties meža tehnikas – harvestera un forvardera – operatora amatā.

“Piedaloties tik vērienīgā pasākumā, mums ir svarīgi veidot izpratni, ka meža izglītība un studiju programmas ir tās, kas kopj, atbild un veido Latvijas zaļā zelta vērtību, kā arī iekaro pasaules tirgus ar Latvijā ražotiem koksnes produktiem. “Latvijas Meža dienas” ir vieta, kur veidot dialogu ar sabiedrību par meža nozari, gāzt iesakņojušos mītus un stereotipus. Šis pasākums ir viens no instrumentiem, kur meža nozare vienoti darbojas sabiedrības izglītošanā,” par dalību pirmajās “Latvijas Meža dienās” stāsta Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes Kokapstrādes katedras vadītāja Sigita Liše.

lvm meza dienas plakats

"Latvijas Meža dienas" organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Tērvetes novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrību "Zaļās mājas".

Lasīt vairāk: