06 • 09 • 2018

Atjaunots Priedaines skatu tornis

IMG 6861

Akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" (LVM) informē, ka noslēgušies rekonstrukcijas darbi Priedaines skatu tornī.

"Jau iepriekš informējām, ka skatu torņa septītajā kāpņu laukumā bija radušies bojājumi, un, drošības apsvērumu dēļ, tas uz rekonstrukcijas laiku tika slēgts. Visi bojājumi ir novērsti un tornis ir pieejams apmeklētājiem," stāsta LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

No 32 metrus augstā Priedaines skatu torņa paveras skats uz Daugavas loku mežiem, Krāslavu un vairāku baznīcu virsotnēm. Tā pakājē iekārtota arī atpūtas vieta, kurā baudīt īpaši aizsargājamās teritorijas "Augšdaugava" skatus.

img 6854

LVM kopš dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.