20 • 10 • 2017

mammadaba aicina uzlādēties mežā

rudens zurnals

Atnākot rudenim, mammadaba parūpējusies ne tikai par gleznainiem skatiem, bagātu ābolu ražu un miglā tītiem rītiem, bet arī par interesantām idejām, kur un kā meklēt zelta rudeni.

Dzestrais laiks nav šķērslis, lai sagaidītu saullēktu pavisam neierastā veidā un vietā – purvā. SUP jeb stand up paddle ir ūdensceļošanas veids, kas Latvijā kļūst arvien populārāks. Rudens rītos saule aust krietni vēlāk, nekā vasarā, tāpēc ideja par saullēktu purvā ir viegli īstenojama, piemēram, Skaista ezerā netālu no Cenas tīreļa.  Izmēģināsim ko jaunu?

Ja rīta piedzīvojumi ūdeņos tomēr nešķiet īpaši vilinoši, rudens ir īstais laiks, kad pievērsties latviešu iecienītākajai nodarbei – sēņošanai. Žurnālā atradīsi padomus par to, kādās vietās sēnes sastapt, kā sēnes atpazīt un, protams, kā tās pagatavot. Tomēr atceries, ka groziņā jāatrodas tikai tām sēnēm, kuras pats pazīsti!

Vēsturisku piedzīvojumu meklētājiem iesakām apmeklēt Ziemassvētku kauju muzeju,  kur trīs nelielās telpās izvietoti informatīvi stendi un uzskatāms purva modelis, kas labi izskaidro senos notikumus, bet fotogrāfijas padara cīņu dalībniekus pavisam reālus.

Interesanti, ka Latgales apceļošana pēdējos gados kļuvusi gluži vai par modes lietu. Tas ir pamatoti, jo šim novadam “kabatā” ir daudz apslēptu dārgumu. Žurnālā atradīsi tūrisma objektus, kurus iekļaut nākamā ceļojuma maršrutā. Viens no populārākajiem objektiem ir Tīrumnieku dabas taka, ko īpaši iecienījuši putnu vērotāji.

Bet par to, kā mežs savijies ar Intara Busuļa dzīvi, vari lasīt intervijā ar pašu mākslinieku. Jautāts par to, kāpēc mežs viņam ir tik tuvs, mūziķis atbild: “Te jūtos gluži kā viss cits, kas atrodas mežā – šķiet, ka saplūstu ar dabu.”

Kad izvēlētas sev tuvākās nodarbes vai izplānots sirdij tīkamākais ceļojuma maršruts, atliek vien silti saģērbties un doties dabā!

 mammadaba žurnāls "Uzlādējies mežā" 

Lasīt vairāk: