01 • 08 • 2016

Vasaras naktis jaunajā mammadaba žurnālā

MD zurnals

Vasaras smaržu un zaļo toņu virpulī ir klāt arī jaunais mammadaba žurnāls “Vasaras naktī”, kas šoreiz saviem lasītājiem piedāvā iespēju ļauties vasaras nakts burvībai un aicina doties piedzīvojumā uz kādu no AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajiem atpūtas objektiem arī dienas tumšajā laikā.

Tiem žurnāla lasītājiem, kurus vilina nezināmais un neizskaidrojamais, būs interesanti iepazīt LVM Jaunmoku pils stāstu par Balto dāmu, kas mītot pils gaiteņos, un vēl aizvien gaidot atgriežamies savu mīļoto. Viņa vēsta arī par pazemes ejām, kas visu acīm noslēptas jau vairāk nekā gadsimtu.

Citas “pazemes ejas” savukārt pavisam negaidot parādās, jo zeme, īpaši Skaistkalnes pusē, mēdz pazust zem kājām – tur apskatāmas karsta kritenes. Dodoties starp simtgadīgajām priedēm, var iztēloties, ko Īles nacionālo partizānu bunkurs gatavs vēstīt par traģiskiem notikumiem, kas piedzīvoti pēc Otrā pasaules kara.

LVM Pokaiņu mežā īpašu enerģiju glabā tur esošie akmeņi, par kuriem stāsta Mežainīte un Ugunsvīrs. Arī par kokiem un ziediem viņi zin stāstīt, taču par ārstnieciskajām un veselībai tik labajām zālītēm visvairāk stāstīt mācēs pati Meža māte.

Savukārt Māris Olte žurnāla lappusēs teic, ka mežs latviešiem ir gēnos, tādēļ ir jādodas tuvāk dabai – sava gara meklējumos. Turklāt dabas draugs sniedz arī noderīgus padomus, kas jāievēro pirms došanās pie dabas, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem.

 

Vasaras naktis ir īpašu sajūtu piepildītas, tādēļ ikviens dabas draugs aicināts likt lietā visas savas maņas un doties īstos piedzīvojumos!

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) jau astoto gadu izdod mammadaba žurnālu, kurā stāstīts par ievērojamākajiem LVM apsaimniekotajiem atpūtas objektiem, dabas takām, purva laipām, torņiem, alām, ezeriem, kokiem u. c. atradumiem mežā.

Lasīt vairāk: