13 • 05 • 2016

Ļauties lauku burvībai

IMG 019888

Ar mērķi baudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot Latvijas lnovados, iepazīstot laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus un pakalpojumus, AS “Latvijas valsts meži” un “Lauku ceļotājs” aicina piedalīties akcijas “Atvērtās dienas laukos” sarūpētajās aktivitātēs – doties ekskursijās, baudīt vietējo lauku labumus, doties izjādēs ar zirgiem, uzcept maizīti, apgūt amatnieku noslēpumus un daudz ko citu. 14. maijā ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt 102 lauku saimniecības Latvijas novados.

Daudzas saimniecības šajā dienā sarūpējušas interaktīvu programmu ar iespēju līdzdarboties gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Vairākās lielsaimniecībās varēs ne tikai gūt pieredzi, kā efektīvi un mūdienīgi saimniekot, bet arī brīnīties par gluži vai "kosmiskām" tehnoloģijām. Interesentus gaidīs radošās darbnīcas, erudīcijas stafetes, vietējo lauku labumu degustācijas, izjādes ar zirgiem un izbraucieni ar traktoriem.

Akcijas  ietvaros būs iespēja uzzināt alus brūvēšanas noslēpumus trīs alus darītavās, ielūkoties alus darītavās un, protams, to nogaršot. Savukārt tie interesenti, kurus vilinās pašgatavotas maizes garša, varēs paši izcept savu kukulīti.

Vairāki amatnieki interesentiem piedāvās iespēju vērot vai pat gūt pirmās prasmes kādā vērtīgā amatā. Būs iespēja veidot "māla brīnumus" pie podnieka, iepazīt vienkoču trauku un abru izgatavošanas procesu, patstāvīgi izgatavot rotu vai atslēgu piekariņu dabas rotu darbnīcā, kā arī gūt iemaņas skalu grozu pīšanā un vērot akmeņkaļa darbu radošajā darbnīcā. Būs iespēja arī izgatavot perkusīvo mūzikas instrumentu “lietus koku” senā amatu mājā vai piedalīties sveču liešanas darbnīcās.

Saimniecībās būs apskatāmi teju 29 dažādi savvaļas un mājdzīvnieki: zirgi, govis, brieži, kazas, aitas, truši, ēzeļi, jenoti, murkšķi, vāveres, poniji, strausi, baloži, vistas, mandarīnpīles, zosis, tītari, pīles, fazāni, pāvi un citi. Būs dažādi gardumi, kā kazas piena saldējums vai strausu olu omlete. Un zirgu izjādes.

aLogo

Lai uzzinātu, ko katra no saimniecībām piedāvā akcijas dienās, darba laikus un noteikumus, dodieties uz šīs akcijas lapas sadaļu "dalībnieki" un meklējiet  informāciju pie konkrētās saimniecības profila.