06 • 05 • 2016

Atklāj kora “Silvicola” dibināšanas goda akmeni

IMG 4996 u

Sestdien, 7. maijā Babītē par godu meža darbinieku vīru korim “Silvicola” tiks atklāts kora dibināšanas goda akmens. Savos 36 radošas muzicēšanas gados koris ir sniedzis vairāk nekā 400 koncertus un sagatavojis un izdziedājis vairāk nekā 419 dziesmas par mežu, dabu, medībām un cilvēkiem, kuri rūpējas par mežu.

Kolektīva koncertprogramma pēdējos gados ir papildināta ar iestudētiem garīga satura skaņdarbiem un operu koriem, ko klausītāji jau atzinīgi novērtējuši.

Koris “Silvicola” ir viens no retajiem nozaru koriem Latvijā, kurā pārsvarā dzied meža nozares esošie un bijušie darbinieki. Ar vairāk nekā 50 dziedātāju sastāvu tas ir kļuvis par vienu no lielākajiem Latvijas vīru koriem.

Silvicola copy

Kora struktūra, mēģinājumu un koncertu organizēšanas process ir unikāls. Tā kā koris apvieno dziedātājus no dažādām Latvijas vietām un novadiem, rīkot kopīgus un regulārus mēģinājumus pirms koncertiem ir neiespējami. Tāpēc dziesmas tiek apgūtas patstāvīgi vai nelielos ansambļos. Reizi mēnesī vīri pulcējas uz kopmēģinājumu, kam seko plānotais koncerts.

Kopš dibināšanas koris ir veiksmīgi piedalījies visos Latvijas Dziesmu svētkos, kuplinājis citus valsts mēroga, kā arī meža nozares organizētos pasākumos. Ar atzīstamiem panākumiem koris koncertējis arī ārpus valsts robežām. Koris regulāri sniedz koncertus pat attālākajos Latvijas ciemos un pilsētās.

Silvicola akmens

Kora “Silvicola” dibināšanas goda akmens apskatāms skvērā pretim Babītes stacijai (Jūrmalas šosejas pusē) blakus dzīvojamai mājai Rožu ielā 2.