05 • 04 • 2016

AS „Latvijas valsts meži” piedāvā meža apsaimniekošanas pakalpojumu arī citiem zemju īpašniekiem

mezs LVM copy

Prasmīgas un ilgtspējīgas meža zemju apsaimniekošanas pamatā ir iespējami labvēlīgāku augšanas apstākļu nodrošināšana kokiem, atbilstoši meža augšanas apstākļiem. AS “Latvijas valsts meži”, kas jau vairāk nekā 16 gadus apsaimnieko valstij piederošo meža īpašumu, sāk piedāvāt meža apsaimniekošanas pakalpojumu arī citiem zemju īpašniekiem, lai daloties uzkrātajā pieredzē, vairotu meža nākotnes vērtību.

“LVM jaunais meža apsaimniekošanas pakalpojums, ir iespēja prasmīgi un ilgtspējīgi apsaimniekot savu īpašumu – ar lielāku vai mazāku līdzdalību tajā. Jaunā pakalpojuma ietvaros spējam veikt visdažādākos mežsaimniecības darbus, sākot no mežsaimniecības plānošanas līdz pat meža autoceļu būvniecībai. Viss atkarīgs no konkrētā meža īpašuma un īpašnieka vēlmēm, teic LVM Meža apsaimniekošanas pakalpojuma vadītājs Gusts Ašmanis, aicinot neaizmirst arī par meža vērtību.

LVM meža apsaimniekošanas pakalpojums balstīts uz plānveidīgu meža apsaimniekošanas pieeju, tāpēc veiksmīgas sadarbības pamatā ir meža apsaimniekošanas un attīstības plāna sastādīšana 5 gadiem. Ņemot vērā klientu atšķirīgās vajadzības, pēc meža apsaimniekošanas un attīstības plāna izstrādes tiek piedāvāti divi tālākās sadarbības veidi meža apsaimniekošanā – pakalpojums APSAIMNIEKOŠANA un pakalpojums SADARBĪBA.

Šāds sadarbības modelis paver ļoti plašas un daudzpusīgas iespējas Latvijas meža zemju apsaimniekošanas jomā, ļaujot gūt pēc iespējas lielākus ienākumus no īpašuma, vienlaikus saglabājot rekreācijas un vides vērtības.

Papildus informācija: 

 LVM meža apsaimniekošanas pakalpojumi