22 • 03 • 2016

Pērn atjaunoti 16 tūkstoši hektāru valsts meža

 DSC 0344

Lai nodrošinātu ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ik gadu veic mežu atjaunošanas un kopšanas darbus. 2015. gadā LVM atjaunojusi mežu 16 tūkstošu hektāru platībā, iestādot 23 miljonus augstvērtīgu meža stādu. Savukārt jaunaudzes izkoptas teju 41 tūkstošu hektāru platībā, bet agrotehniskā kopšana veikta gandrīz 25 tūkstošu hektāru platībā.

Lai veicinātu sabiedrības izpratnes veidošanas par to, kas un kāpēc notiek mežā, atklājot ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas nozīmi, LVM ik gadu rīko Meža dienas. Pērn tika noorganizēti 245 izzinoši pasākumi, kurās piedalījās vairāk kā 8 tūkstoši dalībnieku no kuriem lielākais vairums bija skolēnu, kuri ne vien sakopa dabu, tīrīja un izlika putnu būrīšus, bet arī apguva iemaņas jauna meža stādīšanā.

Meža dienu pasākumi ir viena no iespējām, kā ne vien pavadīt savu brīvo laiku dabā, bet arī uzzināt, izzināt un ieraudzīt. Vēl arvien turpinās pieteikšanās Atvērtajām Meža dienām, kuru laikā – no aprīļa līdz maija beigām – ikvienam meža draugam būs iespēja doties mežā kopā ar LVM ekspertu, lai atklātu meža apsaimniekošanas nozīmi un iepazītu kā aug Latvijas mežs, kā arī piedalītos meža sakopšanas talkās.

Novērtējot Latvijas iedzīvotāju vēlmi atpūsties un pavadīt laiku mežā, LVM rūpējas par rekreācijas iespējām mežā. Pērn tika uzturētas 363 sabiedrībai nozīmīgas vietas visā Latvijā – apskates objekti, atpūtas vietas, takas, skatu torņi un parki, piedāvājot iespēju bez maksas atpūsties valsts mežos ikvienam Latvijas iedzīvotājam un viesim.

LVM radījusi arī interaktīvu meža apsaimniekošanas ciklu, kas ikvienam interesentam ar bilžu, video un izzinoša stāsta palīdzību sniedz informāciju par to, kas, kā, kad un kāpēc notiek AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajā teritorijā.

Lasīt vairāk: