21 • 08 • 2015

AS "Latvijas valsts meži" lūdz iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem ar uguni mežā

Sausais laiks būtiski paaugstinājis uguns bīstamību mežos visā Latvijā. Šādos apstākļos katra mazākā uguns dzirkstele var izraisīt meža ugunsgrēku. Pietiek ar kārtīgi nenodzēstu ugunskuru vai zemē nomestu gruzdošu izsmēķi, lai mežā izceltos ugunsgrēks.

“Galvenais meža ugunsgrēku iemesls – cilvēka apzināta vai neapzināta rīcība. Tikai apmēram 0,1% ugunsgrēku Latvijas mežā notiek citu negadījumu rezultātā, piemēram, kokam uzkrītot uz elektrības vadiem, radītais īssavienojums dzirksteļo, kā rezultātā aizdegas sausais zemsegas augājs,” skaidro AS “Latvijas valsts meži” meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs Indulis Brauners.

Ņemot vērā ugunsgrēku postošās sekas, aicinām meža apmeklētājus un meža apsaimniekošanas darbu veicējus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem, rīkojoties ar uguni mežā. Arī nevērīgi izmestie atkritumi var kļūt par cēloni uguns nelaimei vai veicināt uguns liesmu izplatību, jo īpaši, ja tiek izmesti labi degoši priekšmeti.

Šogad AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos ir reģistrēts 161 meža ugunsgrēks ar kopējo izdegušo platību 106 ha.