10 • 06 • 2015

Brīvdienu ceļvedis Kalsnavas arborētumā

ektermane-664x533

Brīvdienas un saulainais laiks ir īstais brīdis, lai baudītu skaisto un vilinošo smaržu buķeti Kalsnavas arborētumā. Tur var redzēt ne vien ceriņu, rododendru, egļu un dekoratīvo ābeļu ziedēšanu, piedalīties tradiconālajos Peoniju svētkos, bet arī apskatīt Brigitas Ektermanes mākslas darbu izstādi, kas tiks atklāta jau 12. jūnijā.  

Acis redz, bet sirdi iepriecina daudzveidība, ko sniedz apkārtne un krāsas. Bagātīgi un skaisti šogad zied ceriņi. Arī rododendru dārzā kuplo jaunie stādi. Vēl joprojām „zied” egles, kas izceļas ar zaļajiem, dzeltenajiem un sārtajiem dzinumiem. Turklāt katram apmeklētājam noteikti jāredz kokveida peoniju krāšņā ziedēšana. Un to visu papildina Brigitas Ektermanes gleznotās Spēka zīmes.

„Kam mums svešas zīmes, ja esam bagāti ar savām senču svētzīmēm, kas ir enerģētiskas, aizsargājošas, dziedinošas. Pasaule ir skaista, tai ir sava norišu harmonija, kas atklājas zīmēs – senākajā informācijas un enerģijas izteiksmes formā. Zīmes ir tautas garīgās satikšanās lauks, kā vārtu atvēršana saziņai pašiem ar sevi,” par saviem darbiem stāsta māksliniece. „Esmu brīvdomātāja, sava ceļa gājēja. Zīmes sāku gleznot, kad tiku uzrunāta caur grūtībām un bija vajadzīgs stiprinājums.” Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci 12. jūnijā plkst. 11.00.

Savukārt 14. jūnijā Kalsnavas arborētumā notiks jau par tradīciju kļuvušie Peoniju svētki, kas gadu no gada pulcē arvien vairāk apmeklētāju. Jau no paša rīta interesenti varēs ne tikai atrast skaistākos un retākos peoniju, dienziežu un ziemciešu stādus, bet arī saņemt konsultācijas par peoniju audzēšanu un iegādāties eksotiskos stādus izsolē, piedalīties vides izglītības un amatniecības darbnīcās, bet mazākos svētku apmeklētājus gaidīs virkne atrakciju visas dienas garumā. Biļetes uz Peoniju svētkiem šogad iespējams iegādāties jau laicīgi internetā.

Lasīt vēl: