16 • 09 • 2013

LVM DABAS PARKS TĒRVETĒ GAIDA 100 000. APMEKLĒTĀJU

Septembrī un oktobra sākumā kādam īpašam krāsainā rudens baudītājam LVM dabas parkā Tērvetē ir iespēja kļūt par simttūkstošo apmeklētāju un saņemt pārsteiguma balvu!

Jau vairāk nekā pusgadsimtu AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekoto LVM dabas parku Tērvetē ik gadu apmeklē kupls skaits tūristu, un tas ir kļuvis par iemīļotu atpūtas vietu gan lieliem, gan maziem dabas draugiem – šajā rudenī parks gaida ciemos jau savu 100 000. apmeklētāju.

LVM dabas parks Tērvetē ir labākā un draudzīgākā vieta ģimenei ar bērniem un tiem, kas prot pasaulē lūkoties ar bērna acīm. Parkā sastapsiet gan koka skulptūrās atveidotus, gan „dzīvus” pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu tēlus. Parka burvību jutīsiet, laižoties Pasaku bānīša raitajā braucienā, minot velosipēda pedāļus, nūjojot vai Veco priežu parkā baudot nesteidzīgas pastaigas. Aktīvās atpūtas cienītāji var izmēģināt daudzos jaunā Atrakciju laukuma piedāvājumus, savukārt, uzkāpjot Dižākajā koka skatu tornī, varēsiet lūkoties Zemgales plašumos. Gardu maltīti piedāvā parkā esošās kafejnīcas.

LVM dabas parks Tērvetē atzīts par izcilāko Eiropas tūristu galamērķi Latvijā EDEN projekta ietvaros, un 2013. gadā parks izpelnījies lielāko iedzīvotāju balsu skaitu Labklājības ministrijas organizētajā konkursā „Ģimenei draudzīga atpūtas vieta”.

 

Informāciju sagatavoja:
Laura Zalcmane, Tērvetes dabas parka Informācijas centra vadītāja, tālr. 29887140