12 • 09 • 2013

MEŽS IEŅEM RĪGU!

Ja pilsētnieki nenāk uz mežu, tad mežs dodas pie pilsētniekiem! Šajā sestdienā – 14.septembrī, Spīķeru radošajā kvartālā pasākuma „Lauki ienāk pilsētā” laikā AS „Latvijas valsts meži” gan lieliem, gan maziem vēstīs, cik ātri aug mežs un kas ir meža apsaimniekošanas cikls. Būs iespēja sarokoties ar galveno tīru mežu aizstāvi – Latvijas mēroga superzvaigzni Cūkmenu!

Pasākuma „Lauki ienāk pilsētā” ietvaros aicinām ģimenes apmeklēt mežam veltīto sadaļu – uzzināsiet, kā šodien saimnieko Latvijas mežos un kādos produktos pārtop Latvijas koksne, varēsiet saņemt gan speciālistu konsultācijas un informatīvos materiālus, gan pārbaudīt savas zināšanas, piedaloties dažādās interaktīvās spēlēs un viktorīnās.

AS „Latvijas valsts meži” stendā uzzināsiet, kā izaudzēt stādiņu un cik ilgi tam jāaug mežā, lai izaugtu kvalitatīvs koks. Grūti noticēt, ka no dažu centimetru gara stādiņa var izaugt 40 metru augsts koks! Tāpat varēs noskaidrot, kas ir “Meža apsaimniekošanas cikls”, atklāt pārsteidzošo “Kas šodien liekas nieks, rīt liels kaitnieks!”, kā arī noskatīties video stāstu par to, cik ātri izaug viens kubikmetrs koksnes. Lielos un mazos apmeklētājus aktīvi izglītos tīru mežu uzraugs Cūkmens, savukārt no Mammadaba ziņnesēm uzzināsiet visu par atpūtas iespējām Latvijas valsts mežos.

Meža nozare jau gadu desmitiem ir viens no galvenajiem Latvijas ekonomikas balstiem – šobrīd meži Latvijā aizņem vairāk nekā pusi teritorijas, turklāt, atšķirībā no dažādiem fosilajiem jeb neatjaunojamajiem dabas resursiem, mežs pēc tā saimnieciskās izstrādes ir atjaunojams. Mežsaimniecībā ir nodarbināta liela daļa Latvijas iedzīvotāju, daudziem mežs kalpo arī kā rekreācijas un atpūtas vieta.

Pasākuma programma:

10:00–20:00 Nozaru prezentācijas un tirdzniecība
11:00 Pasākuma atklāšana

Nozaru dižošanās stundas ar mākslinieciskajām programmām:
12:00 Graudkopība
13:00 Bioloģiskā saimniekošana, biškopība un pirts lietas
14:00 Mežsaimniecība
15:00 Lopkopība
16:00 Dārzkopība
17:00 Izglītība, tehnoloģijas, jaunie un modernie saimnieki
18:00 Zivsaimniecība
19:00 Pasākuma noslēgums

Informācija: www.laukiienakpilseta.lv.