05 • 09 • 2013

PIRMIE MEŽKOPIBAS DARBU VEICĒJI AR SERTIFIKĀTU

Lai uzlabotu pakalpojumu kvalitāti, lai celtu pakalpojumu sniedzēju zināšanu līmeni un uzlabotu konkurētspēju, pirmie LVM sadarbības partneri Ogres tehnikuimā  nokārtojuši eksāmenu un ieguvuši sertifikātu „Meža atjaunošana un kopšana”.

Nepieciešamās zināšanas tiek apgūtas, studējot mācību materiālus interneta vidē. Pēc mācību programmas apguves tiek kārtots noslēguma pārbaudījums mācību iestādē, tiek izsniegts programmas apguvi apliecinošu sertifikāts un apliecība. Imants Bricis savulaik Ogrē ieguvis zāģera apliecību, tagad strādā Rencēnu pusē, ir praktiķis ar ilgu gadu pieredzi. Viņš uzskata, ka ir jāzina mežsaimniecības pamatjautājumi, tāpēc priecājas, ka, gatavojoties eksāmenam, uzzinājis arī ko jaunu. Dažkārt konkursā uzvar tie, kuri nezina elementāras lietas, un rezultātā tiek iegūta prasībām neatbilstoša koksne.

Pirmie sertificētie LVM sadarbības partneri Jānis Strupais, Juris Petrovičs, Juris Kārklis, Edgars Švirksts, Imants Bricis un Kaspars Utnāns kopā ar saviem eksaminētājiem.

Sertifikātu ieguvējus apsveica „LVM Mežkopība” izpilddirektors Edmunds Linde. Viņš pastāstīja, ka semināru veidā šādi izglītojoši pasākumi notiek jau vairākus gadus, ka tas ir ļoti svarīgi, jo daudziem pakalpojumu sniedzējiem nav mežsaimnieciskās izglītības. Tika nolemts, ka apgūstot īpaši izstrādāto vielu, zināšanas varēs apgūt dziļāk un pamatīgāk. Kopā ar Ogres Valsts tehnikumu un MeKA tika izstrādāti jautājumi, uz kuriem eksāmenā jārod pareizās atbildes.

Edmunds Linde aicina arī pārējos pakalpojumu sniedzējus nekavēties ar pieteikšanos mācībām, jo neapšaubāmi, ka nākamajā konkursā priekšroka būs tiem, kuri varēs uzrādīt sertifikātu. AS LVM ir ieinteresēta slēgt ilgtermiņa līgumus ar cilvēkiem, kuri izprot mežā notiekošos procesus. Un ieguvēji būs arī pakalpojumu sniedzēji, jo pamazām varēs apgūt arī citas zināšanas, un tad darbs būs garantēts visu gadu. 

Plašāku informāciju par izņēmuma prasībām atbilstošā profesionālās pilnveides izglītības apmācību programmu, kā arī par pieteikšanos var atrast Ogres valsts tehnikuma m mājas lapā (www.ovt.lv) - un Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta mājas lapā – (www.e-koks.lv)

 

Informāciju sagatavoja:

LVM Komunikācijas daļa, tālr.: 67805432