04 • 09 • 2013

AICINĀM SKOLAS PIETEIKTIES JAUNĀ MĀCĪBU GADA "MAMMADABA MEISTARKLASĒ"!

"Latvijas valsts meži" jau septīto gadu rosina skolas tuvināt mācību procesu dabai – piedalīties dzīvespriecīgajā Mammadaba meistarklasē un veselīgajā Meža olimpiādē!

 „Mammadaba Meistarklase” aicina skolotājus un skolēnus gan mācību laikā, gan ārpus stundām doties dabā - stādot un sakopjot mežu, gatavojot un izliekot putnu būrīšus, sacenšoties Meža olimpiādē un viesojoties Mammadaba tūrisma objektos. „Mammadaba Meistarklases” 2013./2014. mācību gada nolikums un pieteikšanās anketa atrodama www.mammadaba.lv/skolam sadaļā „Meistarklase”.

Skolotāji, kuri būs pieteikušies „Mammadaba Meistarklasē” līdz 15. septembrim saņems sienas kalendāru aktivitāšu atspoguļošanai, kā arī dažādus vides izziņas materiālus visa mācību gada garumā. Mācību gada beigās aktīvākie skolotāji nopelnīs iespēju piedalīties radošos vasaras tālākizglītības kursos par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem, bet aktīvākajām skolām uz nākamo mācību gadu tiks piešķirts Mammadaba vēstniecības tituls un īpašas balvas. Visi meistarklases dalībnieki atbilstoši padarītajam darbam, beidzot meistarklasi, saņems mācekļu, zeļļu vai meistaru diplomus un zaļas balvas!

Ar katru gadu „Mammdaba meistarklases” dalībnieku skaits turpina pieaugt, un 2012./2013. mācību gada maijā to absolvējuši vairāk nekā 7300 skolēni un skolotāji no 87 Latvijas skolām. Pagājušajā mācību gadā 2595 skolēni un skolotāji ieguva Meistara Diplomu, 1649 – Zeļļu Diplomu un 3063 – Mācekļu diplomu. Septiņas Latvijas skolas, kas bija īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju meža izzināšanā, pirmajā šī mācību gada dienā saņēma Mammadaba karogu un tiks akreditētas uz šo mācību gadu kā Mammadaba vēstniecības.

Mammadaba meistarklases mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Mammadaba meistarklasi organizē AS "Latvijas valsts meži", galvenais  sadarbības partneris – IZM Valsts izglītības satura centrs. 

Vairāk informācijas www.mammadaba.lv/skolam 

Informāciju sagatavoja:

LVM Komunikācijas daļa, tālr.: 67805432