30 • 08 • 2013

JAUNAIS MĀCĪBU GADS SĀKAS AR MAMMADABA VĒSTNIECĪBU ATKLĀŠANU

 „Latvijas valsts meži” jau piekto gadu piešķir Latvijas zaļākajām skolām Mammadaba vēstniecības titulu. Šogad paši zaļākie izrādījušies 7 skolu skolnieki un skolotāji, kas aizvadītajā mācību gadā ir visaktīvāk darbojušies Mammadaba meistarklasē, apgūstot starptautisko vides izglītības programmu „Izzini mežu”.

 „Latvijas valsts meži”  sirsnīgi pateicas skolām par brašo darbošanos un, lai vēl vairāk veicinātu dabas klātbūtni skolās, 2. septembrī  atklās Mammadaba vēstniecības, kas darbosies visu mācību gadu un dos iespēju bērniem un skolotājiem mežu iepazīt un iemīlēt vēl dziļāk.

Sveicam Mammadaba vēstniecības ar jaunā mācību gada sākumu! 

Dienvidkurzeme

Saldus novada Lutriņu pamatskola

Zemgale

Kalnciema vidusskola

Vidusdaugava

Mazzalves pamatskola

Rietumvidzeme

Limbažu 3.vidusskola

Austrumvidzeme

Apes novada Sikšņu pamatskola

Dienvidlatgale

Aknīstes vidusskola

Ziemeļlatgale

Stacijas pamatskola

 

Ko skola iegūst kā Mammadaba vēstniecība?

•                    Mācību grāmatas un materiālus par mežu skolas bibliotēkā

•                    Putnu ekskursiju skolēniem kopā ar ornitologiem;

•                    Meža karjeras dienu skolēniem kopā ar LVM darbiniekiem;

•                    Tālākizglītības kursus vides izglītībā skolotājiem

Visbeidzot „Latvijas valsts meži” skolai dāvina īpašu Putnu barotavu, kas bērniem  atgādinās, ka rūpēm par dabu jābūt pastāvīgām un ilgstošām, līdzīgi kā meža apsaimniekošanai.

Pie Mammadaba vēstniecībām visa mācību gada garumā plīvo Mammadaba karogs. Katras mežsaimniecības apsaimniekotajā teritorijā esošā Mammadaba vēstniecība iegūto titulu nes vienu mācību gadu, kura laikā tā darbojas kā reģionāls meža vides izglītības centrs.

„Latvijas valsts meži” un IZM Valsts izglītības satura centra draudzīgās vienošanās rezultātā ar kopīgu mērķi tuvināt skolas dabai par Mammadaba vēstniecībām katru gadu tiek akreditētas Latvijas zaļākās skolas, kas aicina ikvienu atvilkt elpu, smelties gudrību un iepazīt krāšņākās atpūtas vietas Latvijas dabā! Mammadaba vēstniecības godu šīs skolas ir nopelnījušas, aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi: stādot kociņus, sakopjot dabu, izliekot putnu būrīšus, piedaloties Meža olimpiādē, apciemojot Mammadaba objektus un vispusīgi integrējot vides izglītību skolas darbā Mammadaba meistarklases ietvaros. Vairāk: www.mammadaba.lv/skolam

 

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.