19 • 08 • 2013

AR POZITĪVĀM EMOCIJĀM AIZVADĪTS 15. LBF VASARAS NOMETŅU SALIDOJUMS

10. un 11. augustā atpūtas bāzē „Mežezers” Pļaviņu novadā norisinājās 15. Latvijas Bērnu fonda rīkoto vasaras nometņu dalībnieku salidojums. Ar lielu prieku un aizrautību 250 bērni no dažādām nometnēm piedalījās radošajās darbnīcās ar tēmu „KOKI IENĀK PILSĒTĀ”. Kopumā šajā vasarā ar AS „Latvijas valsts meži” atbalstu sniegta iespēja bērniem bez maksas piedalīties 10 vasaras nometnēs. Visās nometnēs kā īpašais viesis tika sagaidīts arī tīru mežu aizstāvis Cūkmens.

Salidojumā piedalījās bērni no visas Latvijas. Divu dienu garumā salidojuma dalībniekiem bija iespēja piedalīties tematiski radošajās darbnīcās, ko veidoja AS „Latvijas valsts meži”, AS „Latvijas Finieris”, Tērvetes dabas parks un Kalsnavas arborētums. Šajās dienās tapa bērnu darbu izstāde gan no visas vasaras garumā veidotajiem darbiem, gan salidojumā zīmētajiem darbiem „Mans tīrais mežs”.

Bērni uz finiera plāksnēm zīmē savu tīro mežu.

 

 

Bērnos valdīja patiess prieks par iespējām radoši darboties un pašu rociņām izveidot mākslas darbus, kurus paņemt līdzi. Visas grupiņas bija sagatavojušas arī mājas darbus- oriģinālus priekšnesumus, kurus vakarā demonstrēja uz uzbūvētas skatuves. Visi jutās kā īsti mākslinieki, kas labo noskaņojumu tikai vairoja.

Latvijas Bērnu fonds izsaka pateicību par palīdzību salidojuma organizēšanā un nodrošināšanā AS „Latvijas valsts meži”, Latvijas Mobilais Telefons, Rīgas Dome, Rīgas Satiksme, Tērvetes dabas parks, Latvijas Finieris, Latvijā Audzētu dārzeņu loģistika, Mārtiņa Beķereja, Fazer maiznīca, PRP, Popcorn Cinema, Latgales Piens, Preiļu siers, Aldaris, Amareks, Rīgas Piensaimnieks, Maestro u.c. Personīgs paldies darbmācības skolotājam Jānim Aizupam no Jelgavas, un Rīgas Skolēnu pils Teātra „Zīļuks” dalībniekiem un vadītājai Laurai Paeglei, Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.

Kopumā šajā vasarā LBF 27 nometnēs piedalījās 700 bērni ar īpašām vajadzībām, bērni no audžu un aizbildņu ģimenēm, no daudzbērnu, trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, bērni ar cukura diabētu, bērni ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos, kā arī vardarbībā cietušie bērni.

 

Vairāk informācijas par bērnu nometnēm Latvijas Bērnu fonda mājas lapā www.lbf.lv