04 • 07 • 2013

ZEBRUS ZANDARTU APETĪTE

Turpinās sacensības par lielāko zivi AS Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos ezeros. Šoreiz vislielākā veiksme uzsmaidījusi Oļegam Čekalovam.

Zebrus ezers, kas ir slavens ar saviem prāvajiem zandartiem, atkal dāvājis daudz patīkamu pārsteigumu.. Kaut gan diezin vai to var nosaukt par veiksmi, jo arī pagājušajā gadā tieši Čekalovs tika Zebrus zandartu karaļa godā. Tātad te jau jūtama meistara roka.

19. jūnijā Oļegs atkal bija Zebrū. Vakarpusē neko daudz neķērās, Oļegs nolēma gaidīt rīta copi, taču kaut kāds iekšējs nemiers neļāva pasnaust pirms rītausmas, un zandartu makšķernieks devās ezerā. Jā, zandartiem pēkšņi bija uzradusies teicama apetīte, īpaši viņi atzina dzīvo zivtiņu piedāvājumu. Vispirms laivā tika iecelts 1,2 kg zandarts, tad par 100 gramiem smagākais brālis, līdz četros no rīta visai spraigā cīņa beidzās ar zandartu dzīves pārzinātāja Oļega uzvaru – viņš tika pie 5,2 kg smaga skaistuļa.

Tādas ziņas jau izplatās zibenīgi. Kas noķēra, kur ķērās, uz ko copēja? Spēj tik atbildēt. Vienubrīd laivu bāzes saimniekam Anatolijam šķitis, ka nupat pietrūks laivu, tik ļoti pirms Jāņiem visi gribēja tikt pie zandarta. Un tika jau arī, tomēr Oļegam pieder mēneša rekords. Neko darīt – meistara tvēriens, pret to pat visviltīgākais zandarts ir bezspēcīgs.

Jūnijā labi veicies arī Lielauces asaru makšķerniekam Jurim Bērziņam. Mēneša rekordnieks svēra 620 gramus.

Kaņierī veiksmīgākais bija Gatis Mukažs, kurš izvilka 6,7 kg smagu līdaku.