10 • 06 • 2013

ATPŪSTIES DROŠI LVM DABAS PARKĀ TĒRVETĒ VAR ARĪ CILVĒKI AR ĪPAŠĀM VAJADZĪBĀM

Ar smaržām un putnu balsīm vasara mūs vilina doties ceļojumā un baudīt skaistumu, kas valda dabā. Svētdien, 9. jūnijā, LVM dabas parka Tērvetē apmeklētāju straumē ieplūda arī kādi īpaši viesi, biedrības „Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” trīsdesmit bērni un jaunieši no dažādiem Latvijas novadiem.

Vecāku un brīvprātīgo pavadoņu aprūpēti, viņi devās iepazīt Rūķu ciemu ar tā iemītniekiem. Biedrības pārstāve I. Kenne kopīgi ar LVM dabas parka Tērvetē tūrisma speciālistiem laicīgi organizēja šo pasākumu, lai bērni ar īpašajām vajadzībām varētu ne tikai ērti pastaigāties pa vispiemērotāko maršrutu, bet izmantot iecienīto Pasaku bānīti.

 

Par omulīgu un viesmīlīgu atmosfēru rūpējās smaidīgā Rūķu mamma un par rūķu sadzīvi pastāstīja Rūķu tētis. Gan lieliem, gan maziem Rūķu ciema viesiem bija liels pārsteigums un prieks par īpaši sagatavotajām koka medaļām, kuras pasniedz abi Rūķi.

 

Sarunā ar vienu no vecākiem Evu Gilieni saņēmām pateicības vārdus par interesanti veidoto parku un cilvēkiem ar kustību traucējumiem piemērotajām takām. Viņas abas ar meitiņu Evelīnu apmeklēja parku pēc piecu gadu pārtraukuma un bija iepriecinātas par atpūtas iespēju plašo klāstu. Jauniete Sanita Gabuža piebilda, ka kopīgie braucieni biedrībai ir jau ceturto gadu - apbraukāta visa Latvija, bet plašums un dabas skaistuma Tērvetē sajūsmina atkal un atkal. Kā ieteikumu daudzi no jauniešiem pauda domu, ka atpūtas soliņi un atbalsta sieniņas tieši cilvēkiem ar īpašām vajadzībām varētu būt vēl vairāk.

 

Šīs svētdienas programma Zemgales apceļošanai jauniešiem bija ļoti intensīva, tāpēc šķiršanās pienāca ātri un kopīgais foto bija gana saviļņojošs. Parka apsaimniekotāji AS „Latvijas valsts meži” vienmēr laipni uzņem un dāvina iespēju bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām atpūsties un smelties prieku dabā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

LVM dabas parka Tērvetē informācijas centra vadītājas vietniece

Sandra Zuševica, tālr. 29269794

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.