26 • 04 • 2013

„LATVIJAS VALSTS MEŽI” AR CŪKMENU PRIEKŠGALĀ DODAS LIELAJĀ TALKĀ

Lielās Talkas ilggadējie organizatori un atbalstītāji AS „Latvijas valsts meži” šogad aicina talkot ne tikai mežā, bet arī pilsētās. Šo sestdien, 27. aprīlī, par sakoptāku Latviju cīnīsies arī valsts mežu kampaņas „Nemēslo mežā!” galvenais varonis Cūkmens, kas Carnikavas novadā kopā ar talciniekiem labiekārtos gājēju, skrējēju, nūjotāju un riteņbraucēju celiņus Dabas parkā no Carnikavas līdz jūrai.

 

Ar AS „Latvijas valsts meži” atbalstu taps arī jauna distanču slēpošanas trase un sacensību starta vieta Zibeņu slēpošanas trasē. Tāpat arī citos LVM organizētajos pasākumos Lielās talkas laikā mežs kļūs vēl tīrāks un zaļāks – kopīgi ne tikai vāksim atkritumus, bet arī stādīsim kokus, labiekārtosim atpūtas vietas un izliksim putnu būrus, kā arī pilsētās nonāks AS “Latvijas valsts meži” dāvātie koku stādi Pagalmu kustībai. AS „Latvijas valsts meži” atgādina, ka šī gada Lielās talkas sauklis ir  „Tīra Latvija sākas Tavā galvā!” un aicina ikvienu padomāt par to, kas padara mūsu dabu skaistāku.  Atkritumu vākšana ir tikai cīņa ar sekām, bet talku laikā mēs varam arī radīt tādu vidi, kurā atkritumiem vairs nav vietas.

 

Kopumā AS „Latvijas valsts meži”  šajā pavasarī rīko vairāk kā 240 dabas sakopšanas un meža stādīšanas pasākumus un ne tikai atbalsta Lielās Talkas kustību, bet jau vairāk kā astoņus gadus īsteno sociālo kampaņu „Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!”, kuras galvenais varonis ir Cūkmens. Cūkmens savu darbu pret mežu piesārņošanu ar atkritumiem šogad jau ir uzsācis un turpinās izglītot bērnus un jauniešus visas vasaras garumā.

 

Informāciju sagatavoja:

LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.