12 • 03 • 2013

SVINĒSIM MEŽA DIENU JUBILEJU, DAROT LABUS DARBUS LATVIJAI

Tradicionālajām Meža dienām aprit jau 85 gadi, tāpēc ar devīzi „Kopā nākotnes mežam!” AS "Latvijas valsts meži" arī šogad aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties meža stādīšanā, putnu būru izlikšanā un dabas sakopšanas talkās visā Latvijā. Šajā pavasarī AS "Latvijas valsts meži" organizē 244 dažādus publiskus izglītojošus pasākumus – sākot ar atpūtas vietu sakopšanu, meža stādīšanu un putnu būrīšu izlikšanu. Šogad īpašas aktivitātes būs Dullās Paulīnes sēņu stādīšanas talka un skudru ligzdu iežogošana.

Lielākā daļa pasākumu notiek ar konkrētiem sadarbības partneriem, bet jebkurš interesents var vēl pieteikties LVM Atvērtajiem Meža dienu pasākumiem.  Visi pasākumi ir bez maksas, un dalībnieki tiek nodrošināti ar stādiem, darba cimdiem, maisiem u.c. darba inventāru. Pašiem pasākuma dalībniekiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai. Jāņem vērā, ka dalībnieku skaits vienā pasākumā ir ierobežots, tādēļ nepieciešams pieteikties savlaicīgi pie sarakstā norādītajām AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecību kontaktpersonām.

 

ATVĒRTO MEŽA DIENU 2013 SARAKSTS. 

 

Šogad Meža dienas mežsaimniecībās iesāksies īsi pirms Lielās talkas un noslēgsies oktobrī ar pasākumiem dažādos Latvijas novados. Meža dienas AS „Latvijas valsts meži” organizē ar mērķi veicināt cilvēku izpratnes veidošanos par mežu un meža nozari. Skolām tās nodrošina papildu iespējas piedalīties Mammadaba Meistarklasē.

 

Ārpus publiskajiem Meža dienu pasākumiem 2013. gadā AS "Latvijas valsts meži" plāno veikt meža stādīšanu 10240 ha apjomā, atjaunoto meža platību agrotehnisko kopšanu 26600 ha apjomā, atjaunoto meža platību papildināšanu 1500 ha apjomā un atjaunoto meža platību aizsardzību pret bojājumiem 4900 ha apjomā.

Uz tikšanos mežā!