06 • 03 • 2013

LATVIJAS VALSTS MEŽI TURPINĀS ZEMJU PIRKŠANU

AS „Latvijas valsts meži” 2012. gadā iegādājies mežu un meža audzēšanai piemērotu lauksaimniecības zemi no 99 privātpersonām ar 1455 hektāru kopējo platību. Kopā meža platības palielināšanai investēti apmērām 1.4 miljoni latu.

Arī šogad uzņēmums plāno turpināt meža zemju pirkšanu. Šim mērķim nepieciešamie līdzekļi tiek iegūti no ienākumiem, kas nav saistīti ar koksnes pārdošanu. Piemēram, saņemot kompensāciju par to, ka uz valsts mežu zemes tiek būvētas dažādas komunikācijas, elektrolīnijas, no zemes nomas, un citām lietām, kas nav saistīta ar mežsaimniecisko ražošanu un derīgo izrakteņu iegūšanu.

AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības „LVM Nekustamie” īpašumi direktors Artūrs Jansons: „LVM pērk visa veida teritorijas, kurās atļauta mežsaimnieciskā darbība. Tas var būt izcirtums, jaunaudze, ciršanas vecumu sasniegusi audze vai lauksaimniecībā neizmantota zeme.”

Plašāka informācija par zemju pirkšanu iespējams atrast uzņēmuma mājas lapas sadaļā „Zemes pirkšana” http://www.lvm.lv/lat/profesionaliem/zemes/