07 • 06 • 2013

BĒRNU FONDA NOMETNĒS CŪKMENS IR GAIDĪTS VIESIS JAU PIEKTO GADU

Cūkmena vizīte Latvijas Bērnu fonda rīkotajās bērnu nometņu vietās ir allaž gaidīta, jo spilgtais viesis bērnus ne tikai izglīto, bet arī atraisa to sejās smaidus un gaišas domas. Tāpat arī šajā vasarā galvenais cīnītājs pret atkritumiem valsts mežos Cūkmens dosies pie bērniem, lai atklātu tiem jaunu stāstu - „Kas šodien liekas nieks, rīt liels kaitnieks!”.

Video stāsts par mežā atstātajiem atkritumiem: 

 

 

Pavasarī Cūkmens jau saticis vairākus tūkstošus bērnu, piedaloties dabas sakopšanas talkās un uzstājoties vides izglītības pasākumos.  Vasarā Cūkmens kopumā viesosies 28 nometnēs, apciemojot vairāk kā 600 bērnu no dažādām Latvijas pilsētām. Cūkmens dosies vizītēs nometnēs Engures, Aglonas, Alūksnes, Kuldīgas, Aiviekstes, Pļaviņu, Jelgavas, Dobeles, Nīcas, Jūrmalas, Apes, Rugāju, Salacgrīvas, Kandavas, Skrundas, Saldus, Smiltenes, Jēkabpils, Ventspils, Talsu un Līvānu novadā.

 

Cūkmens ik vasaru apciemo bērnus nometnēs, kur ar dažādu atrakciju palīdzību viņš bērniem stāsta par to, ka aiz sevis atkritumi ir jāsavāc un arī citiem jāliek aiz auss, ka drazas mežā atstāt nedrīkst. „Mana ilgā darbošanās izglītības jomā liecina, ka bērni ir kļuvuši saprātīgāki nekā pieaugušie, tāpēc mēslo mazāk, un pamāca arī vecākus. Šis būs jau devītais gads, kopš apbraukāju skolas un dažādas bērnu nometnes un redzu pozitīvu attieksmi tieši mazākajos. Esmu priecīgs apciemot bērnus, un redzu, ka bērni ļoti priecājas satikt arī mani,” saka AS „Latvijas valsts meži” pārstāvis Cūkmens.

 

„Latvijas valsts meži” ar Latvijas Bērnu fondu sadarbojas jau kopš 2008. gada. AS „Latvijas valsts meži” ziedojumi palīdz organizēt ne tikai tradicionālās nometnes bērniem, bet arī specializētās  - bērniem ar īpašām vajadzībām, ratiņkrēslos, integrējošās un nometnes audžuģimeņu un aizbildņu ģimeņu bērniem. AS „Latvijas valsts meži” ir valstij piederoša akciju sabiedrība, kas īsteno meža īpašnieka funkcijas ilgtspējīgā valsts mežu apsaimniekošanā un aizsardzībā.

 

Kontaktinformācija:

Irēna Žabinska, AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas projektu vadītāja

Tālr. 28381548, E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.