18 • 06 • 2012

„Latvijas valsts meži” atbalsta un izglīto studentus

Mācību gada noslēgumā AS „Latvijas valsts meži” studentiem, kas šogad ieguvuši LVM stipendijas, piedāvāja iespēju doties ekskursijā uz meža nozares izstādi Mežaparkā „Iepazīsties koks” un mežinieka Kaspara Rižes vadībā izbaudīt Lauku ekskursiju Vidusdaugavas mežsaimniecībā – Skaistkalnē.

Kaspars Riže izglīto studentus mežu apsaimniekošanas jautājumos.

 

Stipendiātu iespaidi par LVM organizēto meža ekspedīciju:

 

Anita Lontone, maģistrantūras studente LU Ekonomikas un vadības fakultāte, Vides pārvaldības studijas:

„Man ļoti patika šis brauciens, īpaši tikšanās ar mežinieku Kasparu Riži, kurš vēlreiz apliecināja jau sen zināmo patiesību, ka ir jāsabalansē sociālās, ekonomiskās un vides dimensijas, lai jebkura nozare attīstītos. Manuprāt, tieši meži ir viens no labajiem piemēriem, kur ir mēģināts sabalansēt šīs dimensijas.”

Jānis Saukums, bakalaura students LLU Meža fakultāte, Mežzinātnes studijas:

„Bija interesanti redzēt bērza saplākšņa plašās pielietošanas iespējas, jo ikdienā ne vienmēr visi to pamana. Redzams, ka bērzam ir liels potenciāls. Ņemot vērā to, ka esmu pabeidzis Mežzinātnes studiju programmu, daudz kas no šodien redzētā bija jau zināms un apgūts, tomēr atkārtošana ir zināšanu māte. Bija patīkami pastaigāt pa mežu, gan arī dzirdēt meža nozares profesionāļu viedokļus. Pasākums kopumā vērtējams visnotaļ pozitīvi, man ļoti patika.”

Jau vairākus gadus AS „Latvijas valsts meži” izsludina stipendiju konkursu, lai veicinātu studentu izaugsmi un izglītošanos, kā arī piesaistītu jaunos speciālistus meža nozarei. Šajā mācību gadā stipendijas tika piešķirtas 22 studentiem no dažādām Latvijas augstskolām.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Sietniece

AS "Latvijas valsts meži" Komunikācijas projektu vadītāja,

tālrunis 67805432.