29 • 06 • 2012

Uzvaru Meža olimpiādē 2012 svin Vecumnieku vidusskola

Tērvetes dabas parka Pasaku vilcieniņš ieveda Meža olimpiādes finālistus meža valstībā, kur norisinājās spraiga sacensība starp Latvijas zinošākajām un erudītākajām skolu komandām par galveno balvu – dabas ekspedīciju uz Norvēģiju.

Pirmā olimpiādes daļa notika jaunajā Koksnes takā. Atpazīt koksnes paraugus, aprēķināt statistikas datus par mežu, zināt putnus un to būrīšus, atpazīt dzīvnieku pēdas, pielietot dažādus instrumentus, noteikt valdošās koku sugas Tērvetes dabas parkā,  jaunizveidotās Rūķu sētas iemītniekiem un tās viesiem izgatavot ilgtspējīgu koka rotaļlietu, orientēties mežā, no dabā redzētā un dzirdētā izgatavot mūzikas instrumentu un noslēgumā vēl sacerēt savu himnu mežam – „Meža olimpiādes 2012” finālistiem Tērvetes dabas parkā veicamie uzdevumi bija pārbaudījums, taču spēcīgajām sešu skolu komandām no Līgatnes, Mazzalves, Rīgas, Vecumniekiem, Gulbenes un Rugājiem šie cietā rieksta uzdevumi bija viegli pārlaužami.

Gulbenes Bērzu sākumskolas komandas koka rotaļlietas gatavošanā iesaistās arī Rūķu mamma

Dienas noslēgumā svinīgo daļu atklāja muzikāls pārsteigums no grupas Astro’n’out. Satraukumu varēja manīt ikvienā komandā, jo bija pienācis brīdis, kad rezultāti tiek atklāti.  Šī mācību gada Meža Olimpiādes uzvarētāji – 1. vieta Vecumnieku vidusskolas skolotājai Ilzei Cīrulei ar audzēkņiem Emīliju Briedi un Pīteru Patriku Sprūdu, 2. vieta Līgatnes novada vidusskolai un 3. vieta Mazzalves pamatskolas komandai. Ar to vēl diena nebeidzās. Visus dalībniekus gaidīja gards pārsteigums no Rūķu papa un mammas – varenā Meža olimpiādes torte.

2011./2012. mācību gada „Meža olimpiādes” fināla rezultāti:

1. Vecumnieku vidusskolas skolotāja Ilze Cīrule un 5. klases audzēkņi Emīlija Briede un Pīters Patriks Sprūds

2. Līgatnes novada vidusskolas skolotāja Antra Strazdiņa un 6. klases audzēkņi Samanta Baumane un Dāvis Pipirs

3. Mazzalves pamatskolas skolotāja Anda Freimane un 5. klases audzēkņi Paula Ozoliņa un Kārlis Artūrs Ziemelis

4. Rīgas 6. vidusskolas skolotāja Sanita Zveja un 3. klases audzēkņi Emīlija Lotte Markovska un Artis Mūsiņš

5. Rugāju novada vidusskolas skolotāja Agita Kukurāne un 4. klases audzēkņi Dārta Stivriņa un Reinis Ozoliņš

6. Gulbenes Bērzu sākumskolas skolotāja Dace Kļava un 6. klases audzēkņi Eva Bizika un Rolands Tipāns

 

Pirmo trīs vietu ieguvēji augustā dosies ārzemju dabas ekspedīcijā uz Norvēģiju, savukārt 4. vietas ieguvēji dosies ceļojumā uz Stokholmu. Šo brīnišķīgo iespēja sniedz šī gada Meža olimpiādes atbalstītājs – kompānija „Tallink”.

Meža olimpiāde spēja dalībniekus pacelt augstāk par zemi

 

Gardo pārsteigumu bija sarūpējuši Rūķu paps ar Rūķu mammu

Meža olimpiāde notiek jau sesto reizi, bet šī gada tēma bija īsts izaicinājums pedagogiem – Informātika mežā! Tomēr vairāk kā 190 skolotāji no 81 Latvijas skolas pierādīja, ka ir pietiekami radoši un zaļi, lai mežā ienestu datorzinības. Kopumā par iekļūšanu Meža olimpiādes finālā cīnījās 195 skolotāju stundu apraksti, kurus profesionālā žūrija vērtēja gan pēc atbilstības skolu standartiem, gan arī pēc radošuma un oriģinalitātes.

AS „Latvijas valsts meži” izsaka pateicību par atsaucību un ieguldīto darbu „Meža olimpiādes 2012” žūrijai, kurā bija pārstāvēti meža un izglītības nozares eksperti:

·     Māra Mīkule, žūrijas priekšsēdētāja – LR Zemkopības ministrijas Meža departamenta pārstāve

·     Lelde Vilkriste – Mežzinātnes pārstāve

·     Dagnija Lazdiņa – Latvijas Valsts mežzinātnes institūta „Silava” pārstāve

·     Velga Kakse – Izglītības un Zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra pārstāve

·     Inese Namniece – Tērvetes dabas parka pārstāve

·     Anda Sproģe,  AS „Latvijas valsts meži” pārstāve

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.  Olimpiādi organizē AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un mammadaba meistarklase ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:

Irēna Žabinska, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , tālr. 28381548.