22 • 05 • 2012

Meža olimpiādes finālā iekļūst atjautīgākie un izveicīgākie

Šogad pirmo reizi visi pusfinālisti tikās vienkopus Mežaparka Estrādes telpās, lai vienas dienas laikā pārbaudītu savu erudīciju un izveicību orientēšanās posmos. No teju 100 dalībniekiem AS „Latvijas valsts meži” 18 labākajiem piešķīra ceļa zīmi uz finālu 28. jūnijā, kur sacensība notiks par galveno balvu - ceļojumu uz Norvēģiju.

Pusfinālā katra skola bija sagatavojusi arī mājas darbu, kurā radoši jāparāda skolas saistība ar mežu. Rugāju novada vidusskolas 4. klases skolēni rādīja teatrālu uzvedumu ar atbilstošiem tērpiem, priekšnesumu papildinot ar dziesmām par putniem. Gulbenes Bērzu sākumskolas 5. un 6. klases audzēkņi lepni stāstīja par iegūto Mammadaba Vēstniecības titulu. Savukārt, Mazzalves pamatskolas piecklasnieki pat radīja skanīgu saukli: „Nedzer Red Bull, bet ej mežā un celies spārnos veselīgi!”. Dzejoļus par mežu skaitīja jautrie trīnīši no Vecumnieku vidusskolas 5. klases. Līgatnes novada vidusskolas 1. – 7. klases skolēni dalījās savos stāstos par viņu ikdienas saskarsmi ar dabu, ko viņiem piedāvā Līgatnes novads. Kāds skolnieks aicināja izgrebt savu unikālo koka karoti Līgatnes „Karošu darbnīcā”, kur galvenais meistars ir viņa vectēvs. Mājas darbu prezentēšanu noslēdza Rīgas 6. vidusskolas 3. klases skolēni, demonstrējot savas muzikālās prasmes, spēlējot koka instrumentus. Visus priekšnesumus cītīgi vēroja arī Cūkmens, roku spiežot, viņaprāt, oriģinālākajiem priekšnesumiem.

 

„Meža olimpiādes 2012” finālā, kas notiks 28. jūnijā Tērvetes dabas parkā, piedalīsies:

  • Rugāju novada vidusskolas skolotāja Agita Kukarāne un 4. klases audzēkņi Dārta Stivriņa un Reinis Ozoliņš
  • Rīgas 6. vidusskolas skolotāja Sanita Zveja un 3. klases audzēkņi Emīlija Lotte Markovska un Artis Mūsiņš
  • Gulbenes Bērzu sākumskolas skolotāja Dace Kļava un 6. klases audzēkņi Eva Bizika un Rolands Tipāns
  • Mazzalves pamatskolas skolotāja Anda Freimane un 5. klases audzēkņi Paula Ozoliņa un Kārlis Artūrs Ziemelis
  • Vecumnieku vidusskolas skolotāja Ilze Cīrule un 5. klases audzēkņi Emīlija Briede un Pīters Patriks Sprūds
  • Līgatnes novada vidusskolas skolotāja Ineta Bērziņa un . klases skolniece Samanta Baumane un 6. klases skolnieks Dāvis Pipirs

Finālisti nu var gatavoties lielajai sacensībai.

„Meža Olimpiādē 2012” kopumā piedalījās 195 skolotāji no 81 Latvijas skolas. Šī gada tēma bija liels izaicinājums visiem pedagogiem – Informātika mežā! AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklases ietvaros organizētajā Meža olimpiādē var piedalīties visu mācību priekšmetu 1. - 9. klašu  skolotāji un skolēni. Olimpiāde notiek brīvā dabā, un uzvarētāji katru gadu dodas aizraujošā ārzemju dabas ekspedīcijā, ko dāvina LVM. Savukārt, 4. vietas ieguvējiem balvas piešķir Tallink.

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu un apkārtējo vidi. AS „Latvijas valsts meži” izsaka lielu pateicību gan skolotājiem, gan skolēniem par ieguldīto radošo darbu un aicina piedalīties jau nākošā gada Meža olimpiādē, izaicinot ne tikai sevi, bet arī pārējos!

 

Informāciju sagatavoja:

 

Irēna Žabinska

LVM Komunikācijas projektu vadītāja

tālr: 28381548, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

www.lvm.lv