29 • 05 • 2012

Mammadaba vēstniecības zinošākie skolēni sacentīsies starptautiskā konkursā

Lielākajā meža nozares konkursā „Young People in European Forests” savu erudīciju pierādīs arī Mammadaba vēstniecības skolēni, sacenšoties ar vēl 45 pārstāvjiem no visas Eiropas.

Jau otro gadu Eiropā norisinās starptautisks konkurss „Young People in European Forests” (YPEF). Šogad konkursa YPEF nacionālajā kārtā tika aicinātas piedalīties „Mammadaba vēstniecību” skolas no visas Latvijas. To organizēja AS „Latvijas Valsts Meži”, sadarbībā ar „Mammadaba vēstniecību” koordinatoriem. Atlasē varēja piedalīties ikviens skolēns no 13 līdz 19 gadu vecumam. Konkursantiem bija jāatbild uz 50 testa jautājumiem par Eiropas valstu mežiem, kurus sagatavoja Starptautiskā konkursa komisija. Konkurss norisinājās angļu valodā, piešķirot papildus grūtības pakāpi. Apkopojot rezultātus, tika noskaidroti trīs zinošākie jaunieši, kuri rudenī dosies uz sacensībām Igaunijā- Agnis Kaspars Frišenfelds (iegūstot 47 no 50 maksimālajiem punktiem), Maruta Roģe (47 p.) un Roberts Bomis (45 p.) no Ventspils 4. vidusskolas.

 

Pagājušajā gadā Latvijas komanda, kuras sastāvā bija trīs Ogres meža tehnikuma puiši, izcīnīja 2. vietu konkursa starptautiskajā kārtā , kura norisinājās Polijā.

 

Šī konkursa patrons ir Eiropas Savienības vides komisārs Janess Potočniks (Janez Potočnik), kurš savā vēstulē dalībvalstīm raksta: „… Es pilnībā atbalstu jūsu dalību šai konkursā, kura mērķis ir gan integrācija, gan izglītība. Ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību mežu aizsardzībai, it īpaši jauniešu vidū. Es atzinīgi vērtēju šo iniciatīvu un esmu priecīgs, ka varu būt šī pasākuma patrons…”

 

AS „Latvijas Valsts Meži” pateicas visiem nacionālās atlases dalībniekiem un novēl veiksmi ventspilniekiem starptautiskajās sacensībās Igaunijā!

 

Konkursa mājas lapa: http://ypef.eu/