25 • 05 • 2012

Paldies aizvadītā gada Mammadaba vēstniecībām – sveicam jaunās Mammadaba vēstniecības!

Jau ceturto gadu maija beigas ir emocionāls laiks tām deviņām Latvijas skolām, kuras visu mācību gadu nesušas Mammadaba vēstniecības titulu. Svinīgi nolaižot karogu, tiek dota zīme pārējām skolām, ka ceļojošais tituls ir atradis jaunus favorītus.

2011./2012. mācību gadā Mammadaba vēstniecības izbaudīja neskaitāmas privilēģijas par ieguldīto darbu. Karogam plīvojot ikdienā, skolas devās „Mammadaba putnu skolas” nodarbībās, Meža karjeras dienā LVM darbinieku vadībā, un sajuta, cik svarīgi viņi ir un būs. Šis mācību gads veiksmīgi noslēdzas ar karoga nolaišanu un svinīgām uzrunām. Saņemtā koka plāksne ar titulu būs kā patīkamas atmiņas par piedzīvoto Rīgas Teikas vidusskolai, Saulkrastu vidusskolai, Gulbenes Bērzu sākumskolai, Eglaines pamatskolai, Biržu pamatskolai, Ēdoles pamatskolai, Ventspils 4.vidusskolai, Tukuma Ernesta Birznieka - Upīša 1.pamatskolai un Dzimtmisas pamatskolai.

 

Mammadaba vēstniecības – pretendenti 2012./2013. mācību gadā:

 

• Rīga - Rīgas 6. vidusskola

• Vidusdaugava - Vecumnieku vidusskola

• Rietumvidzeme - Valmieras Pārgaujas pamatskola

• Austrumvidzeme - Palsmanes pamatskola

• Ziemeļkurzeme - Ventspils 1. pamatskola

• Dienvidkurzeme - Liepājas 15. vidusskola

• Zemgale - Vilces pamatskola

• Dienvidlatgale - Salienas vidusskola

• Ziemeļlatgale - Balvu Valsts ģimnāzija

 

 

„Šis ir jau ceturtais gads, kad īpaši izraudzītām deviņām Latvijas skolām dāvāsim iespēju visu 2012./2013. mācību gadu nest Mammadaba vēstniecības titulu. Esam lepni un arī pateicīgi, ka skolotāji un viņu audzēkņi ir augstu novērtējuši AS „Latvijas valsts meži” piedāvāto vides izglītības programmu „Izzini mežu” – katru gadu savu vēlmi tajā piedalīties izsaka arvien vairāk jaunu dalībnieku. Ceram, ka šī tendence saglabāsies, un vides draugu karoga iegūšana būs kā motivācija citām izglītības iestādēm pievērst lielāku uzmanību ne tikai dabas jautājumu apguvei, bet arī apkārtējās vides sakopšanai,” uzskata Roberts Strīpnieks, AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs.

 

AS „Latvijas valsts meži” un IZM Valsts izglītības satura centra draudzīgās vienošanās rezultātā ar kopīgu mērķi tuvināt skolas dabai par Mammadaba vēstniecībām ik gadu akreditē tās 9 Latvijas zaļākās skolas, kuras mācību gada laikā aktīvi piedalās AS „Latvijas valsts meži” īstenotajā vides izglītības programmā „Izzini mežu” un meža izziņas aktivitātēs iesaista visvairāk skolēnu, dodas dabas sakopšanas talkās, izliek putnu būrīšus, stāda mežu, piedalās Meža olimpiādē, apciemo Mammadaba objektus un vispusīgi integrē vides izglītību skolas darbā „Mammadaba Meistarklases” ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:

 

Irēna Žabinska, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr.: 28381548